INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

5 tipp sminktetoválás előtt, hogy minden rendben legyen!

Betti
2022.09.02 12:21
Szept 02
5 tipp sminktetoválás előtt, hogy minden rendben legyen!

Először is hadd gratuláljunk a döntésedhez! A sminktetoválás egy nagyszerű módja annak, hogy egy szebb arc nézzen rád vissza a tükörből, és te is magabiztosabb legyél. Ebben a bejegyzésben ütős tippeket kapsz ahhoz, hogy minden rendben legyen a sminktetkód körül.

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.


1. Szimatolj!

Van benned félelem? Azzal riogatnak a haverok, hogy majd belilul a szemöldököd, vagy túlfolyik a szádon a megrajzolt vonal, és banya leszel?

Attól tartasz, hogy majd annyira fájni fog a művelet, hogy az egereket fogod siratni közben, és hétszer is megbánod, hogy lefeküdtél a tetováló művész ágyára?

Vegyél egy mély levegőt. Olvasgass utána a témának alaposan! Blogcikkekben, szakmai anyagokban, stb. Most például jó helyen vagy. Ismerd meg, mi is valójában a sminktetkó, milyen eszközöket, anyagokat használ fel a tetováló hozzá, mit kell tudnod az ápolásáról. 

Minél jobban körüljárod a témát, annál tutibb, hogy eloszlanak a fejed fölül a kétség fekete felhői, és mosolyogva nyitsz majd be a szépségszalon ajtaján, hogy megújulj.


2. Adj magadnak időt!

Ha te is olyan típusú ember vagy, aki nem szeret hűbelebalázs módjára csak úgy belevágni valamibe, hanem alaposan átgondolja, ám legyen. Ne hagyd magad rábeszélni olyasvalamire, amiben nem vagy teljesen biztos! Rágd át alaposan a témát, elejétől a végéig. Elvégre a te arcodról, ajkadról, szemöldöködről, szemhéjadról van szó. De ha meghoztad a nagy döntést, akkor már nincs értelme teketóriázni, indulj el a sminktetoválásod felé, és élvezd az új utat, amit nyit előtted.


3. Az egyik legfontosabb kérdés: ki rajzolja meg a tetkód?

Szerintünk fontos, hogy jó szakember legyen, és lehetőleg ne negatív kritikával és kommentekkel legyen tele a Facebook üzenőfala. Az is adjon okot a gyanúra, ha egyáltalán nincs közösségi oldala, ahol elbüszkélkedik a remekműveivel, és közösségi oldal híján a weboldala is tátong az ürességtől. Sehol egy infó, vagy egy fotó, hogyan dolgozik? Menekülj!

Nyilván ez nem aranyszabály, lehetnek kivételek, de általában aki jól és szépen dolgozik, ki nem hagyná az internet erejét, ami által új érdeklődőket vonzhat be a műhelyébe. Ha van egy jó ismerősöd, akin meg tudod csodálni a sminktetoválást, az szuper ajánló lehet a művész kozmetikai székébe. Járj nyitott szemmel!

Kutakodtál, és tetszik a szakember stílusa? Szívesen rá bíznád magad? Kérj tőle egy időpontot mondjuk egy arctisztításra, ahol megismerkedhettek, és felteheted neki a kérdéseidet. Természetesen ezt a lépést akár ki is hagyhatod, jelentkezz be máris egy időpontra hozzá!


4. A második legkardinálisabb kérdés: kell ápolni a sminktetoválást? 

Másodiknak írjuk, de valójában kéz a kézben jár az elsővel. Nincs ugyanis sminktetováló tetoválást ápoló „kencék” nélkül. A válasz pedig: hogy a viharba ne! :-)

Mi esküszünk a használatukra, és neked is ezt a javasoljuk. Igaz, hogy ezt a cikket azoknak szánjuk, akik sminktetoválásra készülnek, de nem kerültünk témazavarba, ez is beletartozik a „kezdőcsomagba”. Szóval.


Tudsz valamit tenni, hogy felkészülten várja a bőröd a tetováló tű hegyét? Naná. 

Soroljuk is, hogy mit illik, és nem illik a tetoválás előtt egy héttel:

    • Már ne nagyon napozz, legalábbis bírd ki, hogy több árnyalatnyit is barnul. A kopás, hámlás szinte szavatolt, és így változik a tetkód is.
    • Leégni nem ér, mert érzékeny, piros bőrre pedig tilos tetováltatni. Ha mégis megégtél, várd meg, míg szépen megnyugszik a bőröd. Ez akár több hét is lehet.



Biztos ami tuti, használj fényvédő krémet!

Az INKNESS® TATTOO SUNSCREEN SPF 50 faktoros fényvédő krémet 10, és 100 ml-es változatban is eléred. Érdemes beruházni a nagyobb kiszerelésbe, hiszen fényvédőre a tetoválás ápolása során is szükséged lesz. Ha eddig nem tetted, kényeztesd a bőröd rendszeresen hidratáló krémmel.

Az INKNESS® Daily Care ugyan a tetoválás ápolására lett kifejlesztve, de ez ne tévesszen meg, remekül megállja a helyét a bőröd felkészítésében is, hiszen ápolja, és vitalizálja azt. Jó hír, hogy az Inkness termékekben csupa természetes, vegán összetevő van, így mesterséges illatanyag mentesen, biztonságosan ápolhatod a bőröd. Várd te is felkészülten a tetoválásod!

Vajon a sminktetoválód használ olyan ápolókat, amelyekkel fájdalommentesebb lehet a beavatkozás, és szebben gyógyulhat a bőröd? 

Érdeklődd meg tőle. Reméljük igen, de ha mégse, nálunk is talál hozzá szuper hozzávalókat:

  • Skin Cleanser – permetezhető bőrtisztító, amely a tetoválás területének tisztítására és hidratálására szolgál
  • Tattoo Finish – spray a tetoválási folyamat lezárására
  • Tattoo Soap – lemosó- és tisztító szappan hozzáadott hűsítő formulával a tinta eltávolítására
  • Tattoo Butter – elősegíti a tetováló tű bőrbehatolását, nyugtatja a bőrt a tetoválás ideje alatt 


Ezekből a termékekből vannak mintáink, szóval ha nem szeretnéd a véletlenre bízni, vidd el őket a tett színhelyére, és kérd meg a tetoválód, hogy ezeket használja a művelet során.

A tetoválás utánra is van segítséged, hiszen a Tattoo Soap, az After Tattoo, és a Tattoo Film Second Skin Fólia hozzájárul a bőröd alapos regenerációjához. Ha akkor rendeled meg őket, amikor már kész a tetkód, késő. Szerezd be őket most, és legyen szép a tetoválásod!


5. Mi van, ha nem tetszik majd a forma, vagy a szín?

Félsz, hogy a saját magad bohóca leszel a sminktetkó után, és már az utcára se mehetsz ki szégyenedben? Nyugi, azért a tetováló szakemberek se bízzák a véletlenre a dolgot. 

Tegyük fel, hogy szemöldöktetoválást szeretnél, mert ritkásak a szálak, és/vagy nagyon seszínűek, és beleveszik az egész az arcodba. A kozmetikus először megbeszéli veled, hogy mi a célod, és ő is elmondja, hogy szerinte a te arcodhoz, stílusodhoz, színtípusodhoz mi passzol a leginkább. 

Ha sikerül megegyeznetek, először felrajzolja a formát és a színt, ami ha nem jön be, abszolút lemosható, és korrigálható! Nem rohantok sehova. Megnézheted alaposan magad a tükörben, és csak akkor varázsolja fel a szemeid fölé, ha látja, és mondod is neki, hogy igen, nagyon tetszik, akarom! Vagy valami ilyesmit.

Egy szó, mint száz, egy jó szakember egyszerűen nem tudja elszúrni a tetoválásod, mert ő is felkészül, és ne feledjük, hogy sok száz, ezer órányi munkatapasztalat állhat már mögötte. Ami neked új, az neki a kisujjában van.


Gyönyörű sminktetoválást kíván neked az Inkness® Csapata!

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal: hello@inkness.eu

Tarts velünk közösségi felületeinken is a tetoválásokkal kapcsolatos tippekért és érdekességekért!

Inkness® FacebookInkness® Instagram

Betti

 

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Frissen varrott tetkóval jöttél ki a szalonból, máris mutogatod bárkinek, aki szembe jön az utcán, és kiteszed a nap nyalogató sugarainak? Kis védelem azért nem árt! Persze, hogy büszke vagy rá, abszolút megértünk, de egy újdonsült tetoválás bizony arra szorul, hogy óvd, ahogy csak tudod. Ez a garancia ugyanis arra, hogy szebben gyógyuljon, és aztán teljes szépségében pompázzon. Nézzük, mit kell tenned ennek érdekében!

Sok hölgy tart a nyári szemöldöktetoválástól a meleg, az izzadás, és az erős napsugárzás miatt. Elmondjuk, mit kell tudnod erről a típusú sminktetoválásról, hogy nyáron is biztonsággal elmehess kezelésre. Emeld ki te is a szépséged egy gyönyörűen ívelt szemöldökkel!