INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Ápold a vadiúj tetoválásod a nyári hőségben is

Betti
2022.10.04 12:21
Okt 04
Ápold a vadiúj tetoválásod a nyári hőségben is

Frissen varrott tetkóval jöttél ki a szalonból, máris mutogatod bárkinek, aki szembe jön az utcán, és kiteszed a nap nyalogató sugarainak? Kis védelem azért nem árt! Persze, hogy büszke vagy rá, abszolút megértünk, de egy újdonsült tetoválás bizony arra szorul, hogy óvd, ahogy csak tudod. Ez a garancia ugyanis arra, hogy szebben gyógyuljon, és aztán teljes szépségében pompázzon. Nézzük, mit kell tenned ennek érdekében!

Ahogy azt már ebben a cikkben (Nyaralás tetkóval karöltve) bemutattuk, jó, ha a teljes gyógyulásig a türelem a társad. Ez azt jelenti, hogy javasolt kerülni az izzadással járó tevékenységeket (napozás, sportolás, szauna), valamint a hosszas zuhanyzást, fürdőzést. Bizony, nyáron is. Lehet, hogy kellemetlennek tűnik ez a sok szabály, de a betartásuk szükséges ahhoz, hogy a tetoválásod jól regenerálódjon.

Neked is lehet egy második bőröd!

Az új tetkót védened kell a súrlódástól, és attól, hogy bejusson a sebedbe a szennyeződések tömkelege. Ezt egy olyan fóliával tudja kivitelezni a tetováló szakember, amely nagyszerűen teljesíti ezt a kívánságodat. A cél, hogy az elkészült mű ne száradjon ki, és ne is fakuljon.

Mivel a rugalmas Inkness® Transparent Skin Protection Film vízálló és légáteresztő, így nem kell félned attól, hogy bepállik alatta a tetkó, hiszen elegendő oxigént enged át. Ezt a fóliát tehát már a szalonban megkapod, mégpedig az utolsó varrási mozzanatokat követő 10-20 percben. Az elsődleges feladata, hogy védje a tetoválásodat a fertőzésektől.

Amit még tudnod kell róla, hogy maximum 5 napig viselheted, utána távolítsd el. Ám ha a tetkód véletlenül levedzene, begyulladna, akkor hamarabb vedd le.


Csak csínján a napozással!

Sokan mondják azt, hogy a tetoválás nyáron úgyis magától gyógyul, majd jön a D-vitamin, de nagyobbat nem is tévedhetnének. A napsugárzás ugyanis beindíthatja az érzékeny bőröd gyulladási folyamatait, és sajnos csak árt neki. Ha nem vigyázol, pillanatok alatt leég.

Szóval, ha véletlenül úgy alakult, hogy a varrás után elmész nyaralni, válaszd inkább az árnyékban való hűsölést, fürdés nélkül. A napozást ugyanis 5-6 hétig biztosan kerülnöd kell. Ez az idő arra szükséges, hogy a szervezeted újraépítse a bőr legfelső rétegét. Ha idejekorán áldozol a napozás örömeinek, akkor az UV-sugarak elkezdik bontani a pigmenteket, és huss, a tetkód színe halványodni kezd. Hiába, a szép tetoválás megér minden fáradozást!


A friss tetoválás ápolása nyáron is alapkövetelmény

Az After Tattoo tetoválás utóápoló krém akkor segít, amikor eltávolítod a tetoválásról az imént említett fóliát. A krémet vesd be az első két hétben, és élvezd az ápoló, vitalizáló hatását. Jó hír, hogy nem csak a normál, hanem a kozmetikai tetoválások utóápolására is kiválóan alkalmas.

Általában azért szeretik, mert nagyon hamar felszívódik, és nem fénylik tőle zsírosan a bőr. Tényleg csak egy kicsi kell belőle, és természetesen naponta többször is használhatod.

Az utókezelő krém felvitele előtt tisztítsd meg a bőröd a Skin Cleanser (50 ml) permetezhető bőrtisztítóval.

Nyárra tűzted ki a tetoválásod időpontját, de félsz, hogy nem marad tartós? Használd az Inkness termékeit, és alkalmazd az általunk megosztott tetkó szépítő trükköket!

Kellemes nyarat kíván Neked az Inkness®!

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Te is gondolkodsz már azon, hogyan ünnepeld az év legromantikusabb napját, a Valentin napot a kedveseddel? Mindannyian szeretnénk valamilyen egyedi módon kifejezni az érzelmeinket a párunk felé. A közös tetoválás egyedülálló módja annak, hogy bemutassátok a világnak az összetartozásotokat.

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.

A kutya az emberiség állandó kísérője, az ember legjobb barátja. Rengeteg történet, és számtalan fantasztikus kutyatetoválás bizonyítja ezt. Ezzel a gyűjteménnyel az ebek előtt tisztelgünk. Tarts velünk, ha nagy rajongójukként neked is mosolyt csalnak az arcodra a kutyás kölyökképek, vagy te magad is szeretnél ilyen tetoválást.