INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Szemöldöktetoválás nyáron

Betti
2022.09.26 12:21
Szept 26
Szemöldöktetoválás nyáron

Sok hölgy tart a nyári szemöldöktetoválástól a meleg, az izzadás, és az erős napsugárzás miatt. Elmondjuk, mit kell tudnod erről a típusú sminktetoválásról, hogy nyáron is biztonsággal elmehess kezelésre. Emeld ki te is a szépséged egy gyönyörűen ívelt szemöldökkel!

A szemöldöktetoválás nyáron is jó választás

Persze csak akkor, ha megfogadod a tetováló tanácsait. Kerülnöd kell az erős napsugárzást, és a nagy meleggel járó izzadást is. Ha amúgy is árnyékban szeretsz lenni, akkor ezt a tanácsot könnyű lesz megfogadni. A tét nem kisebb, mint az egészséges gyógyulási folyamat, és a szín beépülése.

Terjék Márti sminktetováló tippje: gyógyult sminktetoválásokra alkalmazd az Inkness® Tattoo Sunscreen Spf 50 faktoros fényvédőt, mely védi a tetovált területet az UVA- és az UVB sugaraktól, megóvva a kifakulástól és leégéstől.

Hogyan tudsz felkészülni a szemöldöktetoválásra?

Márti szerint a fejben való ráhangolódás a legfontosabb. "Én annyit szoktam kérni, hogy aki C-vitamint szed, az hagyja el előtte 1 nappal, aki vérhígítót, az konzultáljon az orvosával, mert ezek megnehezítik a munkánkat. Nem javasolt előtte a szoli, mivel ott megéghet a felső hámréteg." A tetoválás készíttetése a saját felelősséged. Legyél tisztában azzal, hogy a szemöldöktetoválás végeredményét, tartósságát rengeteg tényező befolyásolja. Ilyen például a bőrtípusod, a bőröd minősége, vagy az, hogy mennyi vizet iszol. Fontos, hogy tudd, milyen allergiáid, betegségeid vannak, amelyek befolyásolhatják a tetoválásod milyenségét. Ilyenek például a hormonrendszer betegségei és egyes gyulladásos folyamatok. Ha szükségét érzed, mindenképp konzultálj orvossal.


A szemöldöktetoválást gondos tervezés előzi meg

A tetováló az első konzultációs alkalmon határozza meg az arcodhoz, valamint a stílusodhoz illő formát, és színt. Az alábbi szemöldöktetoválási módszerek közül választhatsz: szálas, microblading, púderes, és hibrid. A szakember a megbeszéltek szerint felrajzolja a leendő szemöldököd, és meg tudod nézni, hogy a vonal, és színtervek alapján nagyjából milyen arc néz majd vissza rád a tükörből tetoválás után. Fontos, hogy az új szemöldököd természetes hatású legyen, és emelje ki az arcod, a vonásaid, és a stílusod. Ezen kívül lényeges még a minél tartósabb szín és forma elérése. Természetesen egy régi tetoválásod is felfrissíthető: újratervezik, módosítják neked. Kaphatsz egységesebb árnyalatot, kiegészíthetik a halványabb részeket, semlegesíthetik a nem kívánt árnyalatokat, módosíthatják az íveket.


Tűrhető-e a szemöldöktetoválással járó fájdalom?

"Korszerű érzéstelenítőkkel dolgozunk a kezelés előtt, és alatt. Én személy szerint legalább 5-6 félét használok. A krémes állagútól a folyékonyig minden halmazállapot rendelkezésünkre áll. A procedúra közben alkalmazunk másodlagos érzéstelenítőt is. Ezek együttes hatása a teljes zsibbadás. Nagyon fontos a feszítés, a tűmélység, a kéz erőssége és a technika. Így elkerülhetjük a fájdalmat, az ödémásodást és a sebesedést." - számolt be a folyamatról Terjék Márti sminktetováló és oktató. A kulcs tehát a képzett szakember magabiztosságában, és a használt eszközök minőségében rejlik. Egyesek a szemöldökszedésnél tapasztalt érzéshez hasonlítják a fájdalom fokát, míg mások szinte meg sem érzik. Ez teljesen egyedi. Ugye, Te is megnyugodtál?


Kérésünkre Márti beszámolt nekünk arról, hogy ő milyen Inkness® termékekkel dolgozik

"Skin Cleanser, mielőtt hozzá nyúlok a bőrhöz. Tattoo Soap, ami nélkül neki se állok a munkának. Ez számomra az egyik legfontosabb. Több rétegben dolgozom és folyamatosan törlöm a bőrt. Ezért fontos, hogy a szappan segítségével egyszer megyek át az adott területen és le is tudom törölni a festéket. A Tattoo Finish termék a pórusok bezárásához, és a fotózáshoz fontos, hogy ne engedjen savót a bőr. Az After Tattoo utóápoló a szín beépülése miatt lényeges, a gyógyulás után pedig a Tattoo Sunscreen fényvédő a szín megőrzése érdekében javasolt." 

A tetoválók által alkalmazott kozmetikai eszközök megfelelnek a legmagasabb európai szabványoknak és előírásoknak, és nem károsak az egészségedre.

Márti ajánlata sminktetoválók számára az általa összeállított Sminktetováló csomag. Neked pedig a Tetoválás gondos ápolás csomagjaink egyikét javasoljuk, melyben az alábbi szuper Inkness termékeket találod:

  • 1 db After Tattoo (30 vagy 100 ml) utóápoló (utókezelő) krém,
  • 1-2 db Tattoo Soap (50ml) lemosó és tisztító szappan,
  • 1 db Tattoo Sunscreen (10 vagy 100 ml) 50 faktoros fényvédő tetovált bőrre,
  • 1 db Daily Care (100ml) hidratáló krém tetovált bőrre.


Módosul-e a tetoválás színe?

Igen, de ez így természetes. Márti azt is elmondta nekünk, hogy miért: "Organikus festékekkel dolgozunk, valamint nem érintünk a bőrben olyan mélységet, mint a normál testtetoválók, ezért nálunk jobban módosul a festék színe külső hatásokra, mint a body anyagoknál." 


A szemöldöktetoválás színe 21 nap alatt válik láthatóvá. Amikor elkészül, még nagyon sötétnek tűnik (30%-kal sötétebbnek, mint amilyen a végeredmény lesz), de hidd el nekünk, kb. 5 nap után elkezd majd halványulni.


Az első pigmentálás az úgynevezett bázis pigmentálás, amit a bőrtípusod alapján határoznak meg. A második kezelésen már a bőröd reakcióit is figyelembe veszi a szakember. Ekkor felfrissítésre (ha szükséges), konzerválásra kerül a szín. A 2. alkalom 90 napon belül ingyenes, illetve általában nagyjából fél évig kedvezményes áron vehetsz igénybe egy 3. tetoválást.


Erre vigyázz szemöldöktetoválás után

  • 21 napig kerüld a közvetlen napfényt, és ne menj szoláriumba. A három hét letelte után azonban gondoskodj a fényvédelemről.
  • Amíg nem esik le a varr, maximum csak néhány másodperc erejéig érje víz a tetoválást, áztatni nem szabad! Kerüld az uszodát, a strandot, és az arcgőzölést!


A szemöldöktetoválás után előfordulhat duzzanat, és így nem is tűnhet egyformának a két szemöldök. Várd meg, míg meggyógyul! Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy lényeges korrekcióra van szükség.


Miért ajánljuk neked a szemöldöktetoválást?

Azért, mert még jobban kiemelheted vele az arcod, és a szemeid szépségét. Nőiesebbnek érezheted magad tőle, és nő majd az önbizalmad. Ráadásul a sminkelés folyamatát is könnyebbé teszi. A cikk készítésében Terjék Márti sminktetováló és oktató volt segítségünkre.

Ha kedvet kaptál egy szép szemöldökhöz, Mártit itt érheted el: m.eyebrow.

Az alábbi cikk is érdekelhet: Nyaralás tetkóval karöltve

Hurrá, itt az ujjatlan felsők, topok, rövid sortok, fürdőruhák és bikinik évszaka! Ráadásul nyáron mindenki szívesen mutatja meg a tetoválását az utcán, és a strandon. Tedd te is bátran, de javasoljuk, hogy gondoskodj a tetkód fényvédelméről, és állapotának megőrzéséről is!

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Te is gondolkodsz már azon, hogyan ünnepeld az év legromantikusabb napját, a Valentin napot a kedveseddel? Mindannyian szeretnénk valamilyen egyedi módon kifejezni az érzelmeinket a párunk felé. A közös tetoválás egyedülálló módja annak, hogy bemutassátok a világnak az összetartozásotokat.

Ez attól függ. Egyes területek a testeden sokkal nehezebben érhetőek el, mint a többi. Főleg, ha olyan helyről van szó, amelyet nem igazán mutatsz meg a világnak. Ebben az összefoglalóban minden testrészt számba veszünk, a fejed búbjától kezdve egészen a bokádig. Így biztosan tudni fogod, hogy mit viselj!