INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

7 tervezési ötlet hegytetováláshoz

Betty
2023.09.14 10:00
Szept 14
7 tervezési ötlet hegytetováláshoz

A hegymotívumnak egy tetováláson megannyi jelentése lehet, köszönhetően annak, hogy más elemekkel is kiegészíthető. Többnyire személyes üzenetet közvetít, amit kifejezetten a viselőjük határoz meg.

A fenséges hegyek szó szerint a természet ajándékai, és büszkén fogadják az odalátogató kirándulókat. A kifejezetten magas hegyek nagy kihívást jelentenek a mászók számára. A hegytetoválás általában mindig valamilyen magasztos jelentéssel bír, és napjainkban egy virágzó trendet képvisel a tetováltatni kívánók táborában.

 

chenjie.newtattoo https://www.instagram.com/p/CT2K_FClpQ6/

A hegytetoválások jelentése

Ezeken a tetkókon a hegyek mellett gyakran megjelennek a természet más elemei is, és így módosulhat a jelentésük, de alapjában véve, ha hegyet tetováltatsz magadra, az a következőket jelentheti:

- A hegyek arra utalnak, hogy szereted a természet, ezért gyakran láthatsz mellette  patakokat, fákat, vagy éppen égitesteket, napot, és holdat.

- A hegytetkó lenyomata lehet egy olyan emlékezetes túrahelyszínnek, ahol egy szuper eseményt, vagy kalandot éltél át. 

- Mivel a hegy és a hegymászás képe összefonódik a képzeletünkben, ezért a hegytetoválás jelképezheti a nyugalmat, az állhatatosságot és az önmagunkkal való megküzdést is.

tattooist_bae https://www.instagram.com/p/CttNTEny9Lm/

Tippek hegytetoválásokhoz

A hegyeket formáló tetoválások mindkét nem körében népszerűek, és elhelyezkedhetnek a test szinte bámely részén, a karok, a lábak, a mellkas, a hát vagy épp a vállak területén. 

Az alkalmazott színek többnyire hidegek, leggyakrabban a szürke és a világoskék szín a nyerő. Előfordulnak köztük egészen kis méretű ábrázolások is, és sokszor jelenítenek meg egy adott hegységet. 

 

Hegytetoválás tervezési ötletek 

1. Geometrikus hegytetoválás 

Míg a hegyeket leginkább természetes környezetükben festik meg, fák, állatok, folyók vagy csillagok körében, addig mások dönthetnek úgy, hogy a hegyeket geometriai alakzatban helyezik el.

bmonster.tattoo https://www.instagram.com/p/CtssFAOSNgi/

Ez a hegyminta egy körben helyezkedik el, de a háromszög is meghatározó benne. Ha nem csak a természetet, hanem a geometriát is imádod, akkor ez a fajta tetoválás tetszeni fog neked.

  

juhikaran https://www.instagram.com/p/CCjVC1IAq2W/

 

Az alábbi is egy lélegzetelállító mű:

 

skulltattoosbadvilbel https://www.instagram.com/p/CtlskvqI3Pr/

 

2. Akvarell hegytetoválás

Ez a fajta hegytetoválás bárhol jól mutat. Az alábbi dizájnt a gyönyörű színek, a zöldellő fák, és az égtájak megjelenítése teszi szerethetővé. 

Olvass tovább:

Stílus útmutató: akvarell tetoválás

tattoosby_kylie https://www.instagram.com/p/CZYHnePOR27/

 

3. Minimalista hegytetkók

A minimalista tetoválások nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik. Egészen kicsik is lehetnek, elhelyezkedhetnek például az ujjadon is. 

patricia.regina.tattoo https://www.instagram.com/p/CtrtOOBrz7k/

  

yogi_marketer  https://www.instagram.com/p/Cj_fuPbuWv1/

 

4. Kösd össze a hegytetkót a hobbiddal 

Ha szeretsz bringázni, miközben nézed a hegyes tájat, vagy épp egyenesen terepbicajos vagy, egy hasonló tetkó a kedvedre való lesz. Nézd csak!

ninkski_ https://www.instagram.com/p/CtrvzYzs3dC/

 

Gyakorlod a profi hegymászást? A karabinerben elrejtett mesés hegyi táj találó lehet a számodra, mint tetkóötlet.

 

ae.inkorporated https://www.instagram.com/p/Ctmjo15pofK/

 

5. Érezd a farkas erejét! 

A vad hegyi farkasok mindig megmozgatták az emberek fantáziáját. Ráadásul nagyon erős párosítás, ha egy hegyi tájban helyezzük el őket. Nézd csak, milyen gyönyörű megoldások születtek ebben a témában:

 

brennanclemance https://www.instagram.com/p/CtqalRyNAkw/

 

13_sombras_tattoo https://www.instagram.com/p/CtjY3V0KjMf/

 

6. Az a titokzatos félhold

A félhold szimbolikájával kapcsolatban már írtunk cikket, ha érdekel a téma, mindenképp olvass bele! Most ezt a sejtelmes esti tájképet mutatjuk meg neked, mely egy félholdba van rejtve. Neked hogy tetszik?

 

madiegunn_tattoo  https://www.instagram.com/p/Ctp8LeKuDYR/

 

7. A hegyek szerelmeseinek figyelmébe

Ha tényleg imádod a hegyeket, és nem szívesen alkudsz meg egy kis részlettel, vagy minimalista tetoválással, jeleníts meg a testeden egy komplett tájképet!

pnuttattooart668 https://www.instagram.com/p/Ctn43-Kg9xD/

ramosinkster https://www.instagram.com/p/CthStJbRchs/

 

A hegytetkók mindig a stabilitást, és a hűséget jelképezik, de ki lehet velük fejezni a természet iránti szeretetünket, és a kalandvágyunkat is.

 

Reméljük megihletett az összeállításunk, és találtál kedvedre való mintát. Ha pedig tetováltatsz, mindig gondoskodj az utóápolásról is, hogy még sokáig élvezhesd a gyönyörű tetoválásodat.

Az akvarell tetoválásokat az akvarell festmények inspirálták. A festők által használt készségek közül sokat az akvarell tetoválók is alkalmaznak, mivel a festészetben alkalmazott technikák meglehetősen könnyen átültethetők a bőrre is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az akvarell tetoválás eredetét, technikáit, gyógyulását, és öregedését.

Az ultraibolya tetoválások gyakorlatilag teljesen láthatatlanok. Sokan azt feltételezik, hogy ez a tetoválási stílus folyamatosan látszik, de a valóságban csak UV- fénynél világítanak. Akkor viszont állati jól néznek ki. Nézzük, miért választják oly sokan ezt a fajta tetoválást!

A hegek tartós emlékeztetői egy balesetnek, vagy egy egészségügyi műtétnek. A hegre kerülő tetoválás a régi sebek nyomait gyönyörű műalkotásokká változtatja.

Legyünk őszinték: a tökéletes tetoválás kiválasztása elég bonyolult dolog. Figyelembe kell venni azt, hogy a tetoválás egy életen át velünk marad, feltéve, hacsak nem távolíttatjuk el egy idő után. Ahogyan pedig közeleg a tetoválás időpontja, egyre nagyobb rajtunk a nyomás, hogy megtaláljuk a tökéletes formát.

Ezért azt javasoljuk neked, hogy keress tetoválásmintákat, hogy mélyebb értelmet, rokonítható szálakat kapcsolhass a történetedhez. Ilyen tetoválás ötlet például a királylepke. A királylepkét a pillangók királyának tekintik. Különösen gyönyörű, törékeny lény, megannyi szimbolikával karöltve, amelyek spirituális üzenetet is hordoznak magukban.

Ha ötleteket gyűjtesz az új tetoválásodhoz, olvass tovább. Vegyünk át minden szimbolikát, üzenetet, illetve néhány forma ötletet, és javaslatot. Kezdjük is el!