Válogass több, mint 700 termék közül! | Hétfőtől péntekig kiszállítás 1 munkanapon belül.

Takard el a hegeid tetoválással!

Betti
2023.01.11 08:53
Jan 11
Takard el a hegeid tetoválással!

A hegek tartós emlékeztetői egy balesetnek, vagy egy egészségügyi műtétnek. A hegre kerülő tetoválás a régi sebek nyomait gyönyörű műalkotásokká változtatja.

A hegek olyan nehéz helyzetekre emlékeztetik a viselőiket, amiket már sikeresen átvészeltek, de a nyomuk azért megmaradt, és felidézik a leküzdött fájdalmat. Sokak csak úgy érezhetik teljesnek a gyógyulást, ha eltakarják a múlt ezen lenyomatait.

Ha neked is van heged, akkor már biztosan elgondolkodtál azon, hogy szívesen lefednéd egy tetoválással. Mi támogatunk ebben, hiszen a hegtetoválások azon kívül, hogy emlékeztetnek a kitartásodra, az erő jelképeivé is válhatnak a testeden.

Feltérképeztük neked a hegtakaró tetoválás lehetőségeit és korlátait.

1. Teljes, vagy részleges fedést szeretnél?

Először is döntsd el, hogy mi a célod: a teljes lefedés, vagy inkább az, hogy a heg legalább egy kicsit kikandikáljon a tetkó alól. Mindkettő szuper út!

Tipp: amikor azon filózol, hogy hová kerüljön a tetoválás, abban is gondolkodhatsz, hogy a mű mutasson túl a hegen, ne csak a területére koncentrálódjon. Egy nagyobb bőrfelületre több elemet is el lehet helyezni, például virágokat, madarakat, és egyéb díszítőelemeket. A cél, hogy természetesnek hasson.

Sokszor előfordul az az eset, hogy több, egymástól távol eső kis heged van. Ekkor gyönyörű dekoratív vonalak segíthetnek összefűzni például a kis pillangókat, vagy virágokat.

2. Mély tetoválásod van?

Mélyebb hegek esetén okos ötlet az olyan tetoválás, mely vonalai szinte belemerülnek a hegbe. Ebben az esetben kiválóan teljesít egy különleges, 3D-s érzetet keltő tetoválás.

3. A virágok kiváló fedést biztosítanak

Nehezen találsz motívumot? Az életet, a növekedést és a belső szépséget is szimbolizáló virágok finom vonalvezetésükkel tökéletes választásnak bizonyulnak egy heg eltakarására.

Tipp: mi szeretjük a cseresznyevirágot, mert azon kívül, hogy vidám, az ágait el lehet helyezni a hegek vonalában. Persze a rózsák is remekül teljesítenek.

4. Olyan művészt keress, akinek van tapasztalata heget eltakaró tetoválásban!

Csak így garantált, hogy olyan mintával távozol, amely esztétikusan álcázza a heget. -> 5 lépés, hogy megtaláld a legjobb tetoválót!

5. Tollak mindenhol

A virágok mellett a tollak is remek jelöltek a hegre kerülő tetováláshoz. Madártoll, pávatoll, de bármi, ami organikus formájú, a barátod lesz.

6. Motiváló üzenet, miért is ne?

A szeretettel, erővel és kitartással kapcsolatos pozitív megerősítések nagyon meghatóak tudnak lenni egy olyan hegen, amely a nehéz időkre emlékeztet téged.

7. Színes tetoválás hegre – avagy ne házasodj össze a fekete tinta ötletével

A hegeket díszítő tetoválásokhoz kétféle technikát alkalmaznak:

  1. finom vonalak,
  2. merész, sötét színek.

Bár a fekete és a szürke tinta a hegeket elfedő tetoválás szabványa, nem ez az egyetlen út. Fedezd fel tetoválóművészeddel a színlehetőségeket! A heged például gyönyörű árnyalatú pillangókkal is tökéletesen el lehet takarni. Képzelj magad elé egy fekete-vörös színekkel kombinált rózsát. Ugye milyen hatásos?

8. Speciális alakú tetkók

A hegeket díszítő tetoválások elhelyezése különösen fontos. Lényeges például, hogy a tetoválás tükrözze a heg alakját. Így úgy tűnhet, mintha a heg teljesen eltűnne.

9. Bárhol elfedheted a heged tetkóval?

Valójában igen. Még a különösen fájdalmas helyeken is, például a hónaljban. Persze, a fájdalomfaktorra figyelj, mert szükség lehet rá, hogy összeszorítsd a fogad.

Arra is figyelj, hogy mit veszel fel a nagy napon. Ehhez adunk kis segítséget. -> Milyen ruhát vegyek fel a tetoválás napján?

10. és akkor kisüt a nap!

Egy hullám+nap témájú dizájnnal például ügyesen el lehet rejteni egy kisebb heget. Ez a technika rendkívül jól működik a hegekre kerülő tetoválásoknál. A nap közepére kerüljön a heg, és a tetováló tegye tele apró pontokkal. 

Egy hegre kerülő tetoválás inspiráló és gyönyörű. Keress olyan tetoválót, akinek van tapasztalata ezen a területen, és segít megvalósítani az elképzeléseidet.

Egy új, egyedi tetoválás készíttetése mindig egy nagyon izgalmas pillanat. Útmutatónk segítségével megtalálhatod a tökéletes művészt!

A tetoválóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az ókortól napjainkig. Fedezd fel, milyen út vezetett a mai tetoválógépekig!

Egy tetkó gyógyulásához nagyjából 2-3 hét szükséges. Ez idő alatt a bőr teljes gőzzel rajta van, hogy a folyamat mielőbb végbemenjen. Ránézésre egy tetoválás már akár 1-2 hét után is gyógyultnak tűnik, de a bőr összes rétegének ehhez még további néhány hétre szüksége van. Néhány esetben a teljes gyógyulási idő akár 4-6 hónapig is elhúzódhat. Mutatjuk, hogy milyen fázisokra számíthatsz!

Itt az idő, hogy választ kapj a tetoválás költségeivel kapcsolatos legfontosabb kérdéseidre! Fogalmazhatunk úgy is, hogy megmutatjuk, miért drága a tetoválás, de ez viszonyítás kérdése. Mindjárt meglátod, hogy miért!