INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

A félhold tetoválás szimbolikája + tetoválás ötletek

2023.05.10 10:00
Máj 10
A félhold tetoválás szimbolikája + tetoválás ötletek

A Hold évezredek óta az emberiség egyik legfőbb misztikuma. A mai napig inspirál minket mind spirituálisan, mind művészileg. Már az éjszakai égbolton való puszta megjelenése is elég ahhoz, hogy megérintsen bennünket a világegyetem misztériuma. 

A Hold persze tökéletes inspirációt ad a tetoválásokhoz is, hiszen a különböző fázisainak és színárnyalatainak megvan a maguk jelentése. Ezúttal a félholdat nézzük meg tüzetesebben. Ha új tetováláson gondolkodsz, akkor jó helyen jársz, inspiráló tetoválási ötleteket adunk!

A félhold szimbolikája 

A félhold mély és spirituális jelentése miatt sok vallás és kultúra fő szimbóluma. A hold sarlójának is nevezik. Annak idején az ókori görögök a félholdat asztrológiai szimbólumként használták. 

A félhold általában a női termékenységet, az anyaságot, a női energiát jelképezi:

  • Szelénét, a holdistennőt félholddal a feje tetején ábrázolták.
  • Az ókori görög mitológiában Artemiszt, a vadászat istennőjét is a holddal kapcsolták össze. 

A holdszimbolika sok közel-keleti ország zászlaján is megjelenik, számtalan nemzet használja vallásának és hitének bemutatására.

 

Tetoválás ötletek  

1. Félhold tetoválás az ujjakon 

A félhold misztikus és titokzatos szimbolikája a tetoválás kis mérete ellenére is megmarad. Ha egy esztétikus tetoválást szeretnél, de nem túl feltűnő helyre, fontold meg! 

 

2. A félhold és toll tetoválás találkozása 

A két szimbólum mind esztétikailag, mind szimbolikában tökéletesen illeszkedik egymáshoz. A toll ugye a transzcendenciát, a szabadságot és a spiritualitást jelképezi, és ezért még inkább kiemeli a félhold titokzatosságát. A Hold és a toll együtt a könnyed létezést, a szeretetet, és a spiritualitást testesíti meg.

 

3. Felékszerezett félhold tetoválás 

Emlékszel, hogy a félhold a termékenységet, a szerelmet, az anyaságot, a nőiességet és a női erőt szimbolizálja? Az ékszer tovább viszi ezt a gondolatot. Egyes kultúrákban a menyasszonyok félholdas ékszereket viselnek, hogy ezzel szimbolizálják az "új életet", és a növekedést.

 

4. Félhold + szem tetoválás 

A félhold és a fél szem egymást kiegészítő, de ellentétes erőket szimbolizál. Jelképezik a nőiességet és a férfiasságot, a békét és a konfliktust, a jót és a rosszat; a jin és a jang találkozását. Elgondolkodtató, feltűnő design, rengeteg értelmezési lehetőséggel.

 

5. Félhold fekete cicával 

Ez egy szerethető tetoválás, és könnyed kifejezése annak, hogy érdeklődsz az okkultizmus és a boszorkányság iránt. Különlegesen pikáns tetoválási minta, melyet tovább fűszerezhetsz például denevérekkel, pókokkal, koponyákkal, rózsákkal és más virágokkal is.

 

6. Félhold és gomba tetoválás 

Nos, igen, ennek az érdekes tetoválás dizájnnak van köze a varázsgombák használatához, sőt, egyenesen a pszichedelikus szerek adta élmény előtt tiszteleg. Ez a tetkó azoknak való, akik kapcsolatot vélnek felfedezni a hold és a varázsgombák szimbolikája között.

 

7. Csillagkép + félhold tetoválás

 Ha olyan tetoválást keresel, ami inkább asztrológia orientált, megtaláltad. Ez a tetoválás egy félholdat ábrázol a hozzá tartozó csillagképpel, ami a csillagjegyedhez, vagy a saját születési dátumodhoz kapcsolódik. A tetoválás többnyire minimalista stílusban, precíz vonalvezetéssel és árnyékolással készül.

 

8. Félhold + női alak tetoválás 

Ezzel a tetkóval ki tudod maximalizálni a női szimbolikát. Ez a tetoválás valójában egy óda a Holdhoz és az általa képviselt női energiához. Igaz, hogy meztelen nőt ábrázolnak rajta, de ez egy cseppet sem hat vulgárisnak.

9. Kék félhold tetoválás 

A kék hold tetoválás egyesíti a női erő szimbolikáját a női titokzatossággal. A kék hold szomorúságot vagy a magányosság érzését is jelentheti, és egy mélyebb, személyes történetet is rejthet magában.

Végső gondolatok 

A félhold tetoválás a nőiesség, a női energia tisztelete, még akkor is, ha te személy szerint nem vagy nő. Reméljük tetszettek ezek a félhold tetoválás ötletek, és hasznos inspirációt adtunk a következő tetkódhoz!

 

  1. @heath.tattoos
  2.  @tattooist_giho_
  3.  @miss.ami.tattoo
  4.  @chanelkirk
  5.  @inkbymik
  6.  @Southampton
  7.  @tattooist_dal
  8. @nofacetattoo
  9.  @guseul_tattoo

/Képek forrása/ 

https://www.savedtattoo.com/crescent-moon-tattoo-meaning/

Egy új, egyedi tetoválás készíttetése mindig egy nagyon izgalmas pillanat. Útmutatónk segítségével megtalálhatod a tökéletes művészt!

A tetoválás minden nő számára mást jelent. Míg egyeseknek ez egy emlékeztető valami személyes vagy motiváló dologra, addig sokaknak inkább spirituális jellegű, és ami még fontosabb, az önkifejezés módja. Összegyűjtöttük neked a 9 legjobb ötletet! Meríts belőlük ihletet!

A kutya az emberiség állandó kísérője, az ember legjobb barátja. Rengeteg történet, és számtalan fantasztikus kutyatetoválás bizonyítja ezt. Ezzel a gyűjteménnyel az ebek előtt tisztelgünk. Tarts velünk, ha nagy rajongójukként neked is mosolyt csalnak az arcodra a kutyás kölyökképek, vagy te magad is szeretnél ilyen tetoválást.

Az akvarell tetoválásokat az akvarell festmények inspirálták. A festők által használt készségek közül sokat az akvarell tetoválók is alkalmaznak, mivel a festészetben alkalmazott technikák meglehetősen könnyen átültethetők a bőrre is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az akvarell tetoválás eredetét, technikáit, gyógyulását, és öregedését.