Válogass több, mint 700 termék közül! | Hétfőtől péntekig kiszállítás 1 munkanapon belül.

Minden, amit az UV tetoválásról tudni kell

Betti
2023.01.04 15:01
Jan 04
Minden, amit az UV tetoválásról tudni kell

Az ultraibolya tetoválások gyakorlatilag teljesen láthatatlanok. Sokan azt feltételezik, hogy ez a tetoválási stílus folyamatosan látszik, de a valóságban csak UV- fénynél világítanak. Akkor viszont állati jól néznek ki. Nézzük, miért választják oly sokan ezt a fajta tetoválást!

Nos, ezt a tetoválást három esetben készítteti el el valaki:

  1. Ha egy látható tetoválást szeretne pompáztatni.
  2. Ha megragadta a nappal láthatatlan, éjjel megcsodálható tetkó varázsa.
  3. Nappal el szeretné rejteni a tetoválást, diszkrét maradna.

Nézzünk meg néhány lenyűgöző tényt ezekről a tetoválásokról!

Mik azok az ultraibolya tetoválások?

Ezt a technikát az 1990-es években kapták fel. Az UV-tetkók fluoreszkáló és élénk színekkel készülnek, amelyeket igen nehéz napfényben látni. Nem egyszerűen világítanak, ha lekapcsolják a lámpákat. A tetoválás által kibocsátott UV-A fények miatt inkább ultraibolya fényre van szükségük, hogy felfedjék magukat.

Ezeknek a tetoválásoknak az elkészítése eltér a hagyományos tetoválásokétól, hiszen a művész szakértelmét igényli. Mivel az UV-tetováláshoz használt festék a megszokott megvilágítás mellett észrevehetetlen, és nem olvad össze könnyen, a művésznek óvatosnak kell lennie a kivitelezés során.
Tipp: a legjobb eredmény elérése érdekében a művelethez válassz hozzáértő tetoválót!


Mennyire biztonságosak az UV-tetoválások?

Mivel korábban a művészek foszforos festék oldatokat – rákkeltő, bőrbetegségeket okoz – és hagyományos pigmenteket használtak, nagyon veszélyesnek tartották.


Manapság a szakértők UV-fényre reagáló (UV-reaktív pigmenteket) használnak.


Mennyi időt vesz igénybe egy ultraibolya tetoválás?

Az ultraibolya tetoválások ugyanolyan tartósak, mint a többi tetoválás, főleg, ha jól választod ki a művészt, és minden utóápolási ajánlást betartasz. Ezek a tetkók is lassan fakulnak, de soha nem tűnnek el teljesen. Az első 1-2 évben még nappal is jobban látszanak (főleg a színes fajták), később szinte már teljesen elhalványulnak.
Abban az esetben, ha le kell takarnod a tetoválást, a tetejére felvitt szín tompa lesz, és a sötétben sem világít többé.


Az UV-tetoválás utógondozása

Ezeknek a tetoválásoknak az utóápolása is meglehetősen hasonló a hagyományos tetoválásokéhoz. A legjobb, ha a tetovált területet szappanmentesen tisztítod meg minden illatanyagtól és víztől, majd vékony rétegben bekened tetoválás utáni ápoló krémmel.


Bármilyen fertőzés esetén a legjobb, ha orvoshoz fordulsz. Ha a gyógyulási folyamat véget ért, ügyelj arra, hogy rendszeresen alkalmazz hidratáló és fényvédő krémet, hogy megvédd a tetkód a nap káros sugaraitól és sokáig gyönyörködhess benne.

Pompázz Te is UV-fényben a vagány tetkóddal!

Tény, ha rákeresel az interneten a tetoválásokra, több fehér, és kevesebb sötét bőrre festett tetoválást fogsz látni. Ezek után nem csoda, ha megfordul a fejedben, lehetséges - e egyáltalán megvalósítani az általad kívánt tetoválást? Segítünk eligazodni az egymásnak ellentmondó információk között!

Itt az idő, hogy választ kapj a tetoválás költségeivel kapcsolatos legfontosabb kérdéseidre! Fogalmazhatunk úgy is, hogy megmutatjuk, miért drága a tetoválás, de ez viszonyítás kérdése. Mindjárt meglátod, hogy miért!

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

A tetoválóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az ókortól napjainkig. Fedezd fel, milyen út vezetett a mai tetoválógépekig!