INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Stílus útmutató: Akvarell tetoválás

Betti
2023.02.17 20:09
Febr 17
Stílus útmutató: Akvarell tetoválás

Az akvarell tetoválásokat az akvarell festmények inspirálták. A festők által használt készségek közül sokat az akvarell tetoválók is alkalmaznak, mivel a festészetben alkalmazott technikák meglehetősen könnyen átültethetők a bőrre is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az akvarell tetoválás eredetét, technikáit, gyógyulását, és öregedését.

Akárcsak a képzőművészetben, az akvarell tetoválás egy gyönyörű, organikus, kecses játék a színekkel, amely a bőrt vászonként használja. A meglehetősen újonnan alapított irányzat fellendülést mutat a művészeknek köszönhetően, akik továbbra is új magasságokba emelik az akvarell tetoválás esztétikáját, módszereit és a koncepciókat. 


Az akvarell tetoválás eredete

Az ókorban minden festéshez használt pigmentet szerves anyagokból készítettek, beleértve a föld "anyagait", például a növényeket, ásványokat, állatokat, elszenesedett csontokat és hasonlókat. Az akvarellfestészet első példái valójában a paleolit​ barlangfestményekre vezethetők vissza, de első kifinomult felhasználása az egyiptomi papirusztekercseken történt. Később, a középkorban az Illuminated Manuscripts (kézzel írott könyvek festett díszítéssel)  kéziratokhoz használták őket. Az akvarellfestészetet csak a reneszánsz korig alkalmazták következetesen és széles körben.

Nem meglepő, hogy az akvarell pigmentek organikus összetételüknek köszönhetően jól illenek a természetes illusztrációkhoz. A festékek viszonylag könnyen használhatók, nagyon sokoldalúak és már bizonyítottak. Az akvarell tetoválási stílus technikái és a stilisztikai megközelítése nagyon hasonló az adott korszakban dolgozó festőkéhez (Thomas Gainsborough, JMW Turner, John James Audubon, Thomas Eakins, John Singer Sargent, és Eugène Delacroix).

A flash tetoválást is gyakran festik vízfestékkel, valamint gouache-val, amely a fent említett festék átlátszatlanabb formája. A ma látható akvarell tetoválások élénk és kiterjedt színpalettával készülnek, de ez nem mindig volt így. A régebbi korok tetoválói a piros, kék, sárga és zöld színeket egészen addig nem használták, amíg a flash és a modern tetoválás megvetette a lábát. Ám azt tudnunk kell, hogy ezek a pigmentek nem csak papíron öregednek a legjobban, hanem a bőrön is.

A 19. század végén és a 20. század elején a flash tetoválás világszerte elterjedt a kereskedők, a tengerészek és a lelkes művészek révén. Akkoriban hatalmas kereslet támadt az új és kreatív tervek iránt, valamint arra is, hogy a tetoválók megosszák portfóliójukat a nagyérdeművel. A bemutatásra a leggyorsabb és legegyszerűbb módjuk az akvarell flash volt. Az ezekből a korokból származó flash lapok közül sok még mindig létezik, és inspirálja a ma elkészülő akvarell tetoválásokat.

 

Az akvarell tetoválás technikái

Bár a legtöbb tetováló művész az akvarell eszközöket használta a flash megfestésére, a hagyományos művészek és az akvarell tetoválóművészek közötti stilisztikai különbségek azonnal felismerhetők. Természetesen az egyes művészek személyisége és stílusa meghatározza a műveiket, de az alapozás használata vagy annak hiánya a két stílus között igencsak eltérő.

 

Az öregedés kérdései

Legyen szó szabadkézi, absztrakt, botanikai ábrázolásról vagy híres festmények tökéletes utánzásáról, az akvarell tetoválók a színek és a fluid azaz a festékfolyatásos technika használatára támaszkodnak a munkájuk során. A fekete szín hiánya azonban aggasztó sok tetováló számára. Ők azt állítják, hogy a fekete körvonalak használata megakadályozza a színes pigmentek szétterülését és szétszóródását. A fő probléma az akvarell tetoválásokkal röviden az, hogy állítólag nem tartják meg a formájukat és feszességüket az alapozó fekete körvonal jelenléte nélkül.

Egyes akvarelltetoválók úgy döntöttek ebben a kérdésben, hogy egyszerűen egy fekete „csontvázat” használnak „aláfestésként”, amely segít a színek helyén tartásában. Mások azt állítják, hogy a tetoválás retusálása teljesen normális minden tetoválásnál, beleértve az akvarell mintákat is, és hogy ez valójában nem probléma.

A valóság az, hogy a hagyományos tetoválók fekete körvonalat használnak munkájukon, mivel a tinta szénalapú. A bőrbe injektált fekete szénalapú tinta fallá válik a színek helyén tartása érdekében, így a tinta szétterülése nem okoz gondot, és a szín a helyén marad. A fekete szénfal nélkül az akvarell tetoválás stílusában használt színek gyorsabban fakulnak és oszlanak el, mint a hagyományosan alkalmazott darabok.

Végső soron ez egyéni döntés kérdése.

Mindettől függetlenül az esztétika és a formatervezés szépségét nehéz figyelmen kívül hagyni.

A híres festők és illusztrátorok által évszázadok óta használt ősi és kifinomult alapoknak köszönhetően az akvarell tetoválás folytatja azt a hagyományt, amelyet leggyakrabban a galériák és múzeumok világában láthatunk. Többnyire ez az, amit a tetoválást akarók keresnek: bőrüket sétálóvászonként adják használatba a magasan képzett tetoválók számára.

A szépségében és eleganciájában is figyelemre méltó akvarell tetoválások olyan trend részesei, amelynek valószínűleg egyhamar nem lesz vége.

Segítségre van szükséged az ötleted megvalósítani képes tetováló művész megtalálásához?

Fogj neki! 

5 lépés, hogy megtaláld a legjobb tetoválót!

 

A tetoválás minden nő számára mást jelent. Míg egyeseknek ez egy emlékeztető valami személyes vagy motiváló dologra, addig sokaknak inkább spirituális jellegű, és ami még fontosabb, az önkifejezés módja. Összegyűjtöttük neked a 9 legjobb ötletet! Meríts belőlük ihletet!

Frissen varrott tetkóval jöttél ki a szalonból, máris mutogatod bárkinek, aki szembe jön az utcán, és kiteszed a nap nyalogató sugarainak? Kis védelem azért nem árt! Persze, hogy büszke vagy rá, abszolút megértünk, de egy újdonsült tetoválás bizony arra szorul, hogy óvd, ahogy csak tudod. Ez a garancia ugyanis arra, hogy szebben gyógyuljon, és aztán teljes szépségében pompázzon. Nézzük, mit kell tenned ennek érdekében!

Egy tetkó gyógyulásához nagyjából 2-3 hét szükséges. Ez idő alatt a bőr teljes gőzzel rajta van, hogy a folyamat mielőbb végbemenjen. Ránézésre egy tetoválás már akár 1-2 hét után is gyógyultnak tűnik, de a bőr összes rétegének ehhez még további néhány hétre szüksége van. Néhány esetben a teljes gyógyulási idő akár 4-6 hónapig is elhúzódhat. Mutatjuk, hogy milyen fázisokra számíthatsz!

Itt az idő, hogy választ kapj a tetoválás költségeivel kapcsolatos legfontosabb kérdéseidre! Fogalmazhatunk úgy is, hogy megmutatjuk, miért drága a tetoválás, de ez viszonyítás kérdése. Mindjárt meglátod, hogy miért!