INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

A fehér tetoválás

Betty
2024.01.31 14:32
Jan 31
A fehér tetoválás

A fehér tetoválás egy életre szóló, merész önkifejezési forma, az egyik leghihetetlenebb műalkotás! Ráadásul ultraibolya-reaktív, így bárhol, bármikor viselheted, ha szeretnéd, akár teljesen észrevétlen marad! Feltűnő, mégis szerény, ráadásul egy egyedi testművészeti trend.

Tegyük tisztába a dolgokat: mik azok a fehér tetoválások?

A fehér tetkó nem éppen egy hagyományos stílus, inkább valami teljesen egyedi dolog. Ha a tetoválás körvonala fehér pigmenttel készül, akkor egy finom dimenziós kép alakul ki. Ám a tetoválás egésze lehet egy visszafogottabb kontúrtetoválás, vagy akár egy kitöltött ikon is.

 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/808325833141893745/

 

Tény, egy sötétebb színű bőrön a fehér árnyalat feltűnő vizuális kontrasztot teremt, amely szinte vonzza a tekintetet. Viszont ha a bőröd világosabb, adottságaidnál fogva a mintát sokkal könnyebb elrejteni a kíváncsi tekintetek elől.

Az is teljesen biztos, hogy egy fehér színű tetoválás passzolni fog az öltözékedhez, és a már meglévő tetkóidhoz is.

 

https://hu.pinterest.com/pin/24629129205134409/

 

A fehér festék használatára még vannak további módok is: fekete körvonalú tetkót kitölthetsz fehérrel, vagy épp egy hagyományosat kiemelhetsz fehér kontraszttal. Bármelyikre is esik a választásod, a végeredmény biztosan lenyűgöző lesz vizuálisan.

Vegyük számba a fehér tetoválások előnyeit!

Azon túl, hogy mennyire jól néznek ki, a fehér tetkóknak azért még van pár előnyük. Íme néhány konkrét ok:


Ultraibolya reaktívak

A fehér tetkókkal átélheted azt az élményt, amelyet egy fehér póló viselésekor, amikor belépsz benne egy ultraibolya fénnyel teli helyiségbe. Az biztos, hogy senki sem tudja majd levenni rólad a szemét!

 

https://hu.pinterest.com/pin/588212401347030802/

 

A fehér tetoválások egytől-egyig UV-reaktívak, ami azt jelenti, hogy ultraibolya fényben egészen halványan, neonfényben viszont olyannyira világítanak, hogy szinte életre kelnek!

Ha tehát szereted az éjszakai pezsgést, és a bulikat, lesz alkalmad büszkén viselni a fehér a tetoválásaidat.


Szerényen diszkrétek

Sokan azért nem vállalnak be egy tetkót, mert nem szeretnék, ha mindenki látná őket, főleg, ha csak nekik szóló, mondhatni titkos jelentésük van. Sőt, ha csináltatnak is, akkor olyan helyre, ahol fedi őket a ruha.

 

https://hu.pinterest.com/pin/3025924739761056/

 

A fehér tetoválással viszont jól járhatsz, hiszen nem kell rejtegetned. Főleg, ha világos bőröd van, hiszen az esetedben a tetkód csak bizonyos fényviszonyok esetén látható, még akkor is, ha nagyméretű műalkotásról van szó. Így akár a csuklódra, vagy az ujjaidra is tetetheted őket, ahová egyébként eszedbe sem jutna, mert tényleg mindig szem előtt van.

Optikailag szinte eggyé válik a bőröddel, kicsit talán olyan, mintha csillognának a bőr felszínén.


Hihetetlenül egyediek

Könnyedségükkel és légiességükkel kitűnnek a hagyományos tetkók sorából. Képzelj el egy hagyományos tetkót, mellette egy fehér tetoválással. Akár sorozatot is készíthetsz így, melyek között szerepelnek nappali, és esti tetkók is.

 

https://hu.pinterest.com/pin/556616835207888424/

Ezt is vedd figyelembe, ha fehér tetoválást szeretnél

Hajlamos elhalványulni

 

https://hu.pinterest.com/pin/8444318028519663/

 

Fontos tudni, hogy a fehér tetkó gyorsabban elhalványulhat, mint a hagyományos színekből álló. Akiknek viszont pontosan az a céljuk, hogy minél kevésbé feltűnő legyen a tetkójuk, elégedettek lesznek akkor is, ha idővel egy kicsit kevésbé lesz látható, mint korábban. Kicsit egyébként hegszerű a megjelenése, de ez sokaknak tetszik.


Hosszabb lehet a gyógyulási idő

Mivel a fehér festéknek a láthatóság miatt kicsit vastagabban kell a bőrre kerülnie, a gyógyulási ideje is tovább nyúlhat időben. Az esetleges fájdalmat és a duzzanatot tehát nem kerülheted el, sőt egy kicsit jobban megis érzed majd. Éppen ezért lesz fontos a következő pont.


A tetoválás utóápolás a fehér tetkók esetében is fontos

Tény, hogy ezek a tetoválások szinte láthatatlanok, viszont az ápolásuk ugyanolyan lényeges, mint a hagyományos daraboké. Ne feledd, a jó utóápolás a kulcs ahhoz, hogy tényleg minden rendben legyen a tetkóddal.

Ezek a minták néznek ki a legjobban egy fehér tetováláson

Nézz az égre

A csillagok, a (fél)hold, és akár a bolygók is remek modellek egy fehér tetkóhoz. Csak élvezd, ahogyan fényesen ragyognak!

 

https://hu.pinterest.com/pin/84794405479028690/


Virágom, virágom

A fehér színhez a virágminták, egy megkapó fehér százszorszép sziluett, egy páfrány, esetleg pálmalevél is nagyszerűen illik.

 

https://hu.pinterest.com/pin/454511787409175089/


Könnyed minták

Ide sorolhatók például a tollak, vagy a hópelyhek. De akár egy emléktetoválás is lehet, vagy egy számodra nagyon fontos motivációs üzenet.

 

https://hu.pinterest.com/pin/33425222220970623/

Amint azt te is tudod, a tetoválófesték a bőr alá kerül, és a dermisz rétegben tárolódik. A saját bőröd pigmentjei a dermisz réteg legtetején helyezkednek el, ezek határozzák meg a bőrtónusodat, és bizony befolyásolhatják a festék megjelenését is.

Gratulálunk, egy nagy döntést hoztál, és mostantól az életed hátralevő részében egy csodálatos remekmű lesz a testeden. De néhány dolgot tudnod kell a tetoválás utáni bőrápolásról. Mint minden friss seb esetén, itt is fontos, hogy gondoskodj a megfelelő gyógyulásáról, és megelőzd a fertőzésveszélyt.

Mivel a bőrünk testünk legterjedelmesebb része, ez a pajzsunk a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben. Ezért tennünk is kell azért, hogy egészséges legyen. Ez a cikk minden fontos tudnivalót összefoglal neked a bőrápolásról, és a tetoválás megfelelő regenerálódásáról.

Az absztrakt tetoválások dizájnja nem behatárolt, tehát nem szorítható bele egy szoros keretbe. Úgy is mondhatnánk, hogy semmi konkrétra sem hasonlítanak, amit eddig láttál, viszont titokzatosságuk miatt nagyon erős érzéseket tudnak kiváltani a szemlélőből. Készen állsz arra, hogy fejest ugorj ebbe az izgalmas stílusba?

Mutatunk neked néhány szupereredeti mintát, melyeket nyugodtan használhatsz arra, hogy inspirálódj.

Avagy a tetoválás mögött rejlő pszichológia

Ha látsz valakit tetoválással, rá tudsz-e jönni, hogy miért választotta pont azt a motívumot?

Az emberek különféle okokból készíttetnek tetoválást: a tömegből való kitűnés miatt, azért, hogy kifejezzék magukat, tisztelegjenek valaki emléke előtt, de húzódhat mögötte akár egy teljesen spontán döntés is.

Egy tetkónak számtalan apropója lehet, de minden esetben azt tükrözi, ami az elmédben jár. Ebben a blogbejegyzésben utánajártunk annak, hogy milyen pszichológia bújik meg a vagányabbnál vagányabb tetoválások mögött.