INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Tetoválás sötét bőrre: Minden, amit tudnod kell

Betti
2022.12.27 11:33
Dec 27
Tetoválás sötét bőrre: Minden, amit tudnod kell

Tény, ha rákeresel az interneten a tetoválásokra, több fehér, és kevesebb sötét bőrre festett tetoválást fogsz látni. Ezek után nem csoda, ha megfordul a fejedben, lehetséges - e egyáltalán megvalósítani az általad kívánt tetoválást? Segítünk eligazodni az egymásnak ellentmondó információk között!

Lehet sötét bőrre tetoválni?

Tudtad? A bőr általános szerkezete és összetétele bőrtónustól függetlenül mindenki esetében egyforma. A sötétebb bőrre való tetoválásnak megvannak a maga módszerei. Szerencsére léteznek olyan haladó technikák, amelyek működnek erősen melanizált bőrön is. A sötét bőrrel való munka különleges bánásmódot, és módszertant igényel a tetoválók számára. Megnyugodhatsz, hiszen a neves tetoválóművészek egyike sem fog azért elutasítani, mert sötét színű a bőröd.

Mitől sötét a bőr?
A bőr 3 rétege közül az epidermiszben találhatóak a melanocitáknak nevezett pigmentált sejtek. Ezek termelik a melanoszómákat, amelyek tulajdonképpen meghatározzák a bőr színét. A színes bőrű emberek melanocitái több melanoszómát termelnek, így bőrük más árnyalatú. Az pedig egy óriási tévhit, hogy a sötét bőr egyben vastagabb is.

 

Lehet színes tetoválásom is?

Naná! Bizony, a színes tetoválások is megjelennek a sötét bőrtónusokon. Elmondható, hogy a sötétebb színek – például a királykék, a lila, a sötétzöld és a fekete – tisztábban jelenhetnek meg a sötét bőrön, mint a világosabb színek. A fehér tinta sötét bőrtónuson továbbra is látható lehet, de kissé sötétebb színként gyógyul. Egy tapasztalt tetováló megvizsgálja a bőrtónusod, és konzultálhatsz vele arról, hogy melyik szín működik nálad a legjobban.

 

Megjeleníthetők a finom vonalú minták a bőrömön?

Igen, a finom, vékony vonalú stílus is láthatóvá válik sötét bőrön. Nem kell többször átmenni a bőrön (hatalmas hiba!), vagy mélyebbre hatolni, mint egy másik típusnál. Egyszerűen csak időt kell adni a bőrnek arra, hogy reagáljon.

 

Hegesedni fog-e a sötét bőrön lévő friss tetoválás?

A sötét bőr nem hegesedik jobban tetoválás után, ugyanúgy gyógyul, mint bárkié. Az ugyan igaz, hogy a sötétebb bőrtónusú emberek bőrében több fibroblaszt található, ami fokozza a kollagéntermelést a sebek helyén, azaz hajlamosít a hegekre, és a keloidokra. De a hegesedés csak akkor indul be, ha a tetováló hibázott.

 

Találd meg a megfelelő tetoválót!

Nézd át a művész értékeléseit, munkáit, vannak-e köztük sötét bőrű alanyok. Ha igen, és a gyógyult felület mintái hegesedésmentesek, szépek, az zöld zászló a számodra. Foglalj hozzá időpontot, és tedd fel a téged érdeklő kérdéseket!

Tipp tetoválóknak: A munkád fotózásakor figyelj arra, hogy a képen valóban látszódjon a kliens sötét színű bőrtónusa. A stúdiófény, és a vaku használata miatt a bőr sokkal világosabbnak tűnhet, mint amilyen, ezért úgy fotózzgyakorolj eleget, hogy a fotó valósághű legyen. Retusáláskor a kontraszt növelését se vidd túlzásba!

Érdekesség: Ismerd meg a Dark Skin Tattoo Tips programot, melyet Angel Rose indított el 2020 nyarán. Célja, hogy szakítson azzal a tetoválóiparban terjedő nézettel, mely szerint sötét bőrre gyakorlatilag csak fekete színnel lehet rámenni.

 

Tetoválás utóápolás

A tetoválás utókezelése kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy a tetoválás megfelelően regenerálódjon és mentes maradjon a fertőzésektől. Az eljárás minden bőrtónus esetén ugyanaz. Kövesd a tetováló által adott utasításokat és válaszd hozzá az Inkness® After Tattoo ápoló krémünket!

Ebben a cikkben mindent megtudhatsz az eredményes utóápolásról:

Tetoválás utóápolás, hogy valóban tartós legyen!

Itt az idő, hogy választ kapj a tetoválás költségeivel kapcsolatos legfontosabb kérdéseidre! Fogalmazhatunk úgy is, hogy megmutatjuk, miért drága a tetoválás, de ez viszonyítás kérdése. Mindjárt meglátod, hogy miért!

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Ez attól függ. Egyes területek a testeden sokkal nehezebben érhetőek el, mint a többi. Főleg, ha olyan helyről van szó, amelyet nem igazán mutatsz meg a világnak. Ebben az összefoglalóban minden testrészt számba veszünk, a fejed búbjától kezdve egészen a bokádig. Így biztosan tudni fogod, hogy mit viselj!

A tetoválóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az ókortól napjainkig. Fedezd fel, milyen út vezetett a mai tetoválógépekig!