INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Tetoválófesték színek bőrszínre és bőrtónusra szabva

Betty
2023.07.26 14:00
Júl 26
Tetoválófesték színek bőrszínre és bőrtónusra szabva

Amint azt te is tudod, a tetoválófesték a bőr alá kerül, és a dermisz rétegben tárolódik. A saját bőröd pigmentjei a dermisz réteg legtetején helyezkednek el, ezek határozzák meg a bőrtónusodat, és bizony befolyásolhatják a festék megjelenését is.

Igazítsd a tetoválás színét  a bőrszínedhez, akárcsak egy ruha esetében! 

Extra fehér, és világos színű bőr 

A legtöbb szín elképesztően jól mutat a sápadt bőrön. Viszont amikor napfénynek vannak kitéve, sajnos nagyon gyorsan kifakulhatnak. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/CGaWp4rFQwC/

A világos bőrtónusok majdnem minden tetoválási színt támogatnak. Kivétel a sárga, mert az néha hegszerű hatást kelt. A narancssárga árnyalatok választásánál is legyél óvatos, mivel nehéz azokat eltávolítani. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/B6zfOYrJXvY/

Középsötét bőrszín 

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor válassz bátran a kék, a piros, a lila és a fekete színű tetoválópigmentekből. A narancssárga és a sárga neked nem opció, mert a te bőrödön alig észrevehető, és villámgyorsan elhalványuló színeknek számítanak.

 

Forrás: https://www.instagram.com/p/CG5G1kwsR8D/

A közepes és mély bőrtónusokon a fehér és a zöld árnyalatok mutatnak a legjobban.

Forrás: https://www.instagram.com/p/CFD628AhgE0/

 

Sötét bőrszín 

Javasolt, hogy a sötét színű bőrön lévő tetoválás körvonala legyen egészen merész és fekete tetováló festékkel készített. A sötét bőr számára a fekete és a piros a legideálisabb tetoválási színek. A többi szín sajnos nehezebben lesz látható, és elég gyorsan el is halványul. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/B8lshmOHQBU/

Tipp: 

Ha nem vagy benne biztos, hogy az általad megálmodott tetoválás dizájnja és stílusa illik-e a bőrszínedhez, konzultálj egy tetoválóval. Ő szakértő a témában, és segít neked kiválasztani a legmegfelelőbb tetoválópigmenteket. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/CNXwDv9MLB_/

Illeszd a tetoválás színét a bőrtónusodhoz!

A színes tetoválásod eredményét a bőrszíned mellett  az alaptónusod is befolyásolja. A három alaptónus: meleg, semleges és hideg. Fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi áll igazán jól neked. Megesik például, hogy a kék szín egy világos színű, hideg alaptónusú bőrön zöldnek tűnik.

De a vörös tetoválófesték is látszódhat egy bizonyos tónusú bőrön narancssárgának. 

Forrás: Instagram 

A meleg alaptónusú emberek arcszíne általában sárgás, barackos vagy aranyszínű. A hideg tónusúaké kékes vagy rózsaszínű. Az alaptónusodat megismerheted, ha ránézel az ereidre: a zöld színű erek meleg, a kék színűek pedig hideg alaptónusra utalnak. 

Ha világos a bőrszíned, és a hideg alaptónusú emberek közé tartozol, akkor neked a legtöbb tetoválásszín jól áll, azonban a sárgától óvakodj, mert hegszerű megjelenése lehet. Válaszd helyette a vöröset, a narancssárgát vagy a lilát, mert ezek remekül fognak mutatni a bőrödön. 

A melegebb bőrtónusokhoz jól passzolnak a sötét tetoválások. Ilyen szín a sötétzöld, a kék, a piros és a lila. A pasztellszínek, és a  hideg tónusú árnyalatok nem neked valók, mert a bőrtónusod elnyomhatja őket. 

 

Forrás: Instagram

 

Ez a témába vágó cikk is érdekelhet:

Stílus útmutató: Akvarell tetoválás

Mielőtt tetoválást készíttetsz, érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat a tetoválásod helyével kapcsolatban.

Tény, ha rákeresel az interneten a tetoválásokra, több fehér, és kevesebb sötét bőrre festett tetoválást fogsz látni. Ezek után nem csoda, ha megfordul a fejedben, lehetséges - e egyáltalán megvalósítani az általad kívánt tetoválást? Segítünk eligazodni az egymásnak ellentmondó információk között!

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.

Tudomásunk szerint Ötzi, a Jégember rendelkezik a világ legrégebbi tetoválásaival. A tiroli Jégemberre 1991-ben egy alpesi gleccser alatt bukkantak rá az osztrák–olasz határ mentén. A nagyjából ie. 3250 körül élő Ötzi egész testén összesen 61 tetoválást (törzs, alsó lábszárak, hát alsó része, bal csukló) számoltak össze. Le a kalappal előtte!