INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

A tetoválás utáni bőrápolásról őszintén

Betty
2023.06.28 11:40
Jún 28
A tetoválás utáni bőrápolásról őszintén

Gratulálunk, egy nagy döntést hoztál, és mostantól az életed hátralevő részében egy csodálatos remekmű lesz a testeden. De néhány dolgot tudnod kell a tetoválás utáni bőrápolásról. Mint minden friss seb esetén, itt is fontos, hogy gondoskodj a megfelelő gyógyulásáról, és megelőzd a fertőzésveszélyt.

Mivel a bőrünk testünk legterjedelmesebb része, ez a pajzsunk a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben. Ezért tennünk is kell azért, hogy egészséges legyen. Ez a cikk minden fontos tudnivalót összefoglal neked a bőrápolásról, és a tetoválás megfelelő regenerálódásáról.

Mit is jelent a tetoválás utáni bőrápolás?

Mivel a tetoválás egy nyílt seb, a bőrödet a folyamat után ápolnod kell. Ez három alapvető elemet foglal magában:

1 . Tisztítás - A tetovált bőrt gyakran tisztítsd meg enyhe, parfümmentes szappannal, és tiszta pamut- vagy papírtörlővel töröld szárazra. 

2. Hidratálás - Ez a tetoválás ápolás legkritikusabb része. Segíti a bőr megfelelő,  heg nélküli gyógyulását. 

3. Védelem - Mivel a bőr érzékenyebb a festék felvitele után, a napfény kifejezetten árthat a bőrnek, és fakíthatja a tetoválást. Ezért 20-nál magasabb SPF-értékű fényvédő krémet használj. 

Ha komplikációk lépnek fel a gyógyulás során, fordulj a tetoválódhoz, vagy kérj orvosi segítséget.

 

A regenerálódási folyamat alatt kulcsfontosságú az ápolás 

A tetoválás elkészülése után a bőr ápolása elengedhetetlen a megfelelő gyógyuláshoz. Ez egy igen lassú folyamat, és sok tényezőn múlik: 

  • A tetkó bőrön való elhelyezkedése
  • A tetoválás mérete
  • A festék intenzitása
  • A tetoválás stílusa, és sajátosságai
  • Az egyén bőrének adottságai 

A tetoválás gyógyulása során minden egyes nap számít 

1-14 nap: a legjelentőségteljesebb időszak

 Ez az az időszak, amikor a bőr elkezd gyógyulni. A tetováló a tetkó elkészülte után felviszi rá az antibakteriális kenőcsöt, és a tetovált felületet fóliába, vagy gézbe csomagolja, hogy megvédje a szennyeződésektől és a baktériumoktól. 

Ezek a bőrápolás lépései: 

  • Távolítsd el a kötést. A tetováló javasolni fogja, hogy meddig kell a bőrödön tartani. Ez a tetoválás méretétől és jellemzőitől függ. De az időtartam általában 2- 24 óra. 
  • Óvatosan tisztítsd meg a tetkót szappannal, és itasd fel róla a felesleges vizet. Próbáld ki az Inkness® Tattoo Soap (50 ml) egy egyedülálló lemosó- és tisztító szappant, mely D-Panthenollal ápolja, nyugtatja és vitalizálja a bőrt. 
  • Az első napon még előfordulhat, hogy a tetováláson kis mennyiségű vér, vérplazma, és festék jelenik meg, valamint a tetovált bőr duzzadt és vörös lehet. Ne ijedj meg, ez normális! Csak kövesd az utóápolásról szóló utasításokat, és tartsd tisztán a bőrt. 
  • A hetedik nap után a tetoválás valószínűleg hámlani kezd, mint ahogyan napégés után szokott, ami teljesen oké. A feladatod csak annyi, hogy hidratáld a felületet. A hámlásnak két héten belül el kell múlnia. 

 15 - 180. nap: A tetoválás szinte teljesen gyógyult 

Nagyon fontos, hogy ne vakard a sebet, mivel ez fertőzéshez vagy más komplikációkhoz vezethet. 

Ehelyett hidratáld / Inkness® Daily Care (100 ml) /, és tartsd tisztán. A dörzsölés helyett óvatos tapintással győződj meg a felület szárazságáról. 

Továbbá ajánlott, hogy a felületet naptejjel, vagy a tetoválást elfedő ruházattal védd a napsugárzástól.

  

Hogyan válasszuk ki a legjobb termékeket a tetoválás utóápolásához? 

Rengeteg termék létezik a piacon a tetoválás utóápolásához. A bőrtípusodnak, és a tetoválásodnak megfelelő termék kiválasztása azonban kulcsfontosságú. Íme néhány javaslat:

  • Az illatanyagoktól, színezékektől, és egyéb irritáló anyagoktól mentes, hipoallergén termék kiválasztása a legfontosabb.
  • Olyan terméket válassz, ami védi a tetovált bőrt a fertőzéstől. Egy speciális, antibakteriális krém kiváló erre a célra.
  • A tetoválás teljes gyógyulását követően könnyebb krémre, vagy gélre válthatsz, hogy a bőröd továbbra is hidratált maradjon. Csak arra figyelj, hogy ne használj kőolajat, vagy más egyéb anyagot tartalmazó készítményt, ami megköti a hőt, és a nedvességet, mert az a tetoválás elhalványulását okozza.
  • Ha hajlamos vagy a keloidokra (kiemelkedő hegek), a tetoválás elkészítése előtt beszélj a bőrgyógyászoddal vagy a tetoválóddal. Ők javasolhatnak olyan terméket, mint például a szilikon géllapok, amelyek segítenek megelőzni a keloidok kialakulását.

Megfelelő gondoskodással a tetoválásod gyorsan és szépen gyógyul. Csak tartsd az érintett területet tisztán, hidratáltan és védd a naptól. 

Fontold meg ezeket a javaslatokat, és találd meg kedvenc termékeidet a tetoválás utóápolásához!

Néhány merész vállalkozó egyszerűen csak kedvet kap egy jó kis tetováláshoz, és minden különösebb teketóriázás nélkül már foglalja is lefelé élete első időpontját. Míg másoknak ez egy kicsit több időbe telik, hiszen idegesek, és szeretik átgondolni a dolgokat. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne a fals rémtörténeteket olvasgasd a neten, hanem fusd át inkább ezt a listát, és kerülj képe. Készülj az első tetkódra valós, hasznos infókkal felvértezve!

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.

Egy tetkó gyógyulásához nagyjából 2-3 hét szükséges. Ez idő alatt a bőr teljes gőzzel rajta van, hogy a folyamat mielőbb végbemenjen. Ránézésre egy tetoválás már akár 1-2 hét után is gyógyultnak tűnik, de a bőr összes rétegének ehhez még további néhány hétre szüksége van. Néhány esetben a teljes gyógyulási idő akár 4-6 hónapig is elhúzódhat. Mutatjuk, hogy milyen fázisokra számíthatsz!

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.