INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Bevállalnál egy tetoválást, amikor épp menstruálsz?

2023.05.03 10:00
Máj 03
Bevállalnál egy tetoválást, amikor épp menstruálsz?

A menstruáció időszaka igencsak befolyásolja a hölgyek életét: sokan közülük ezekhez a napokhoz igazítják a programjaikat, a szabadságok kivételét, a nyaralás időpontját, az edzésnapokat, és még sok minden mást. Az átgondolt tervezés segít nekik abban, hogy szabadok és magabiztosabbak legyenek még azokon a napokon is.

A nők erősek, és jól bírják a fájdalmat, de valóban okos gondolat nem figyelembe venni a menstruációs ciklust egy tetoválásnál? Utánajártunk, hogy biztonságos, és egészséges-e, ha a piros betűs napokon csináltatsz tetoválást.

Legyen tetkóm a menzeszem alatt? 

Egy felnőtt nő képes végigcsinálni úgy egy napot, hogy közben például a PMS tüneteitől szenved, és elviseli az összes, ezzel járó kellemetlenséget. Dolgozik, találkozókon vesz részt úgy, hogy közben esetleg görcsöl a hasa, és majd szétrobban a feje.

Természetesen átvészelhetők a napok akkor is, amikor éppen megvan, de figyelmen kívül azért nem hagyhatod. Úgy gondoljuk, hogy bölcs gondolat figyelembe venned a menstruációs ciklusodat akkor is, amikor álmaid tetoválására készülsz. Mutatjuk az indokokat, hogy miért.

Fájdalomtűrés menzeszkor  

Nőgyógyászok és egészségügyi szakemberek azt vallják, hogy a nők fájdalomtűrése ilyenkor valahogy más. Már a premenstruációs tünetek is arról tanúskodnak, hogy a szervezet komoly hormonális változásokon megy keresztül. A nők ebben az időszakban rendszerint puffadásról, görcsökről, és rossz közérzetről számolnak be.

A fájdalomtűrő képesség sem pörög a maximális fordulatszámon, és a nők érzékenyebbé válnak a fájdalomra. A fájdalomérzet ilyenkor intenzív, és éles, és például egy gyantázást is jobban megérez ilyenkor az ember lánya. Ezt a szőrtelenítési eljárást egyébként is jobb, ha kerülöd ilyenkor. Ha a fájdalmas görcsökhöz és egyéb kellemetlenségekhez hozzá képzeled a tetoválást is, akkor valószínűleg belátod, hogy csak még rosszabbul éreznéd magad. 

A menstruációs időszakban az alábbiakra számolhatsz:

  • Extra bőrérzékenység (főleg ágyéktájékon, és a has területén stb.)
  • Alacsonyabb fájdalomtűrés és diszkomfort érzés

 

A görcsoldó tabletták befolyásolhatják a tetoválási élményt? 

Az nem kérdés, hogy a fájdalmas menstruáció alatti kellemetlenségeket igenis enyhíteni kell, és az energiaszint növelése is elsődleges lehet.

Ám igen gyakori a vita arról, hogy a menstruációs fájdalmakra szedett gyógyszerek és gyógynövényes táplálékkiegészítők hatással lehetnek a tetoválásra. Sajnos a vény nélkül kapható gyógyszerek többnyire vérhígító hatásúak, felerősítik a vérzést, és sok esetben a görcsök sem feltétlenül szűnnek meg.

Ha megkérdezel egy tetoválóművészt erről, azt fogja mondani, hogy nem szerencsés dolog, ha tetoválás közben jobban vérzik az érintett bőrfelület. Plusz az sem áldás, ha tetoválás közben erősebb fájdalmat érzel az átlagosnál.

Ha mégis menstruáció alatt szeretnél tetoválást készíttetni, kerüld el az alvadásgátló hatású gyógyszerek, és gyógynövényes kiegészítők /ilyen például a gyömbér, a fokhagyma és a ginkgo biloba/ szedését. Az alkohol és a dohányzás kerülése pedig legyen magától értetődő, hiszen mindkettő hígítja a vért, és hosszadalmasabbá teszi a seb regenerálódását.

Tehát, ha gyógyszereket szedsz a menstruáció alatt, a következőket tapasztalhatod:

  • vérhígulás (pl. Ibuprofen szedése esetén)
  • a véralvadás gátlása (gyógyszerek és gyógynövény-kiegészítők esetén)
  • túlzott vérzés
  • a tetoválás képtelen megfelelően gyógyulni
  •  

Azok a fránya hormonok! 

A hormonokról már ejtettünk pár szót, tudjuk, hogy puffadást, vizesedést okozhatnak, és nem jó hatással vannak a fájdalomküszöbünkre. A hormonális ingadozás gyakorlatilag mentálisan, érzelmileg és természetesen fizikailag is nagy súlyt pakol ránk.

A PMS és a menstruáció időszaka alatt megváltozik a szervezet ösztrogén-, progeszteron-, és szerotonin szintje is. Ennek nyomában sok nőnek labilis lesz a hangulata, rosszkedvűvé válik, esetleg nyűgösséget és szorongást tapasztal. Néhányan depressziós periódusról is beszámolnak. Tiszta sor, hogy mindez kihatással lehet a tetoválás élményére is.

Gondold át, hogy te hogy miként szoktad megélni ezeket a bizonyos napokat, és dönts arról, hogy a tetoválás kellemetlen érzése nem-e lenne rossz hatással rád. Ha úgy véled, hogy fokozná a kellemetlen tüneteidet, akkor inkább kérj máskorra időpontot.

Plusz, ha esetleg premenstruációs diszfóriás zavarral /PMDD/ küzdesz, akkor kétszer is gondold meg, hogy tetováltasd-e magad ezeken a női napokon. A PMDD jelei a következők: hasi görcsök, puffadás, felfázás, idegesség, nyugtalanság, a karok és lábak érzékenysége és fájdalma, stb.

 

Mit tegyek, tetováltassak a menstruációm alatt? 

Mivel minden nő másképp éli meg a menstruációs ciklusát, ezt neked kell eldönteni. A te tested, a te menstruációd, a te tetoválásod. Ha úgy gondolod, hogy nem nagy ügy ilyenkor tetováltatni, lelked rajta. Végső soron te tudod, mi a legjobb a testednek és a lelkednek.

De ha amúgy is megszenveded ezt az időszakot, akkor szerintünk ne terheld még jobban a szervezeted. Ha bizonytalan vagy, akkor konzultálj erről a kérdésről a nőgyógyászoddal vagy egy egészségügyi szakemberrel, és csak akkor kérj időpontot tetoválásra, ha biztos vagy a dolgodban.

Először is hadd gratuláljunk a döntésedhez! A sminktetoválás egy nagyszerű módja annak, hogy egy szebb arc nézzen rád vissza a tükörből, és te is magabiztosabb legyél. Ebben a bejegyzésben ütős tippeket kapsz ahhoz, hogy minden rendben legyen a sminktetkód körül.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Egy tetkó gyógyulásához nagyjából 2-3 hét szükséges. Ez idő alatt a bőr teljes gőzzel rajta van, hogy a folyamat mielőbb végbemenjen. Ránézésre egy tetoválás már akár 1-2 hét után is gyógyultnak tűnik, de a bőr összes rétegének ehhez még további néhány hétre szüksége van. Néhány esetben a teljes gyógyulási idő akár 4-6 hónapig is elhúzódhat. Mutatjuk, hogy milyen fázisokra számíthatsz!

A tetoválás minden nő számára mást jelent. Míg egyeseknek ez egy emlékeztető valami személyes vagy motiváló dologra, addig sokaknak inkább spirituális jellegű, és ami még fontosabb, az önkifejezés módja. Összegyűjtöttük neked a 9 legjobb ötletet! Meríts belőlük ihletet!