INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Cukorbeteg vagyok, lehet tetoválásom?

Betty
2023.08.23 08:00
Aug 23
Cukorbeteg vagyok, lehet tetoválásom?

Természetesen igen, a cukorbetegek is tetováltathatnak. Csupán annyi a titok, hogy jobban oda kell figyelni a gyógyulási folyamat során. Plusz azt tanácsoljuk, hogy mindenképp szólj a betegségedről a tetoválódnak, ugyanis a folyamatnak van némi kockázata.

A kockázatok 

A tetoválás csak akkor lehet veszélyes a cukorbetegek számára, ha nem elég körültekintőek. Ez azért van így, mert náluk nagyobb a fertőződés esélye, és lassabb a gyógyulási folyamat is. Ennek okai többnyire a gyengébb immunrendszer, és az alacsonyabb vérnyomás számlájára írandó.

 

A kép forrása: pexels.com

 

A szövődmények között ott szerepel a bőrfertőzés, a rosszul gyógyuló seb, és a szepszis, azaz a vérmérgezés is. 

Ráadásul ha az illető nem készül fel rá kellően lelkiekben, a tetoválás folyamata elég megrendítő élmény lehet, ami többek között bizony magas vérnyomást is eredményezhet. A stresszhormonok megnövekedett száma pedig zavarhatja a szervezet egészséges működését, ami dominószerűen tovább nehezíti a tetovált bőrfelület gyógyulását is. 

 

A fentiek miatt kiemelten fontos, hogy a cukorbetegek:

  • már a tetoválás készültekor fokozottan ügyeljenek arra, hogy a vércukorszintjüket megfelelően karbantartsák,
  • jó hírű tetoválót válasszanak,
  • a szövődmények kialakulásának elkerülése érdekében kövessék a szükséges utóápolási utasításokat. Erre már írtunk egy jó cikket.

 

Mutatjuk, mit tegyél, ha cukorbetegként szeretnél tetkót!

1. Beszélj az orvosoddal! 

Az orvos szakszerű tanácsot tud neked adni azzal kapcsolatban, hogyan kezelheted a vércukorszinted a művelet előtt, közben és után.

 

2. Keress egy jó tetoválóművészt! 

Olyan stúdiót válassz, amely követi a megfelelő higiéniai, és sterilizálási intézkedéseket a fertőzések megelőzése céljából. Bizonyosodj meg arról, hogy a tetováláshoz használandó tűk, és eszközök újak és eldobhatók. 

 

A kép forrása: pexels.com

3. Kezdd kicsiben! 

Ha nem tudod, hogy a szervezeted hogyan reagál, kezdd egy kisebb mintával, és apránként (több alkalommal) készíttesd el. A legveszélyesebb a határaid átlépése, melyeket egyedül te ismersz.

 

Különleges tetoválás cukorbetegeknek 

Létezik egy bizonyos típusú, életmentő tetoválás, amelyet a cukorbetegek ingyen, és bérmentve igényelhetnek.

A kép forrása: fmc.hu

 

Mivel az utca embere nem mindig tud megkülönböztetni egy hipoglikémiás rohamot (vagyis vércukorszint zuhanást) egy egyszerű ittas rosszulléttől, ezért a segítségnyújtás sajnos gyakran elmarad. Ez a tetoválás viszont jelzi a cukorbetegség tényét, ami hatalmas segítség az elsősegélynyújtóknak.

 

A kép forrása: Pinterest

 

A tetoválás egységes kinézetet kapott: kör alakú, amiben szerepel a betegség típusának jele (inzulinrezisztencia, 1-es és 2-es típusú cukorbetegség), és alatta Diabetic felirat, ami a cukorbetegség szó angol megfelelője. Ennek a tetoválásnak aztán megjelentek a különböző változatai is, amik ugyan már nem térítésmentesek, de cserébe sokkal kreatívabbak. Természetesen az életmentő tetoválás teljesen elegendő, és megfelel a céljának. Fontos, hogy a tetoválást 16 éven felüliek számára készítik el, és csak a betegséget igazoló dokumentumok alapján vehető igénybe. 

 

Hatékony utóápolás

Kövesd a tetoválód utóápolási utasításait, és ügyelj arra, hogy a bőrfelület tiszta, és száraz maradjon. Amennyiben a fertőzés bármely jelét észleled, mint például pirosodás, duzzadás, vagy váladékozás, azonnal fordulj orvoshoz.

Utóápoló termékeinket itt találod. 

Ha betartod ezeket az utasításokat, akkor minden rendben lesz, és rövidesen egy szép minta büszke tulajdonosa leszel.

 

Hasonló tartalmak: 

Szedhetek fájdalomcsillapítót tetoválás előtt?

Néhány merész vállalkozó egyszerűen csak kedvet kap egy jó kis tetováláshoz, és minden különösebb teketóriázás nélkül már foglalja is lefelé élete első időpontját. Míg másoknak ez egy kicsit több időbe telik, hiszen idegesek, és szeretik átgondolni a dolgokat. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne a fals rémtörténeteket olvasgasd a neten, hanem fusd át inkább ezt a listát, és kerülj képe. Készülj az első tetkódra valós, hasznos infókkal felvértezve!

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Azt hiszem, lehetünk teljesen őszinték egymással: sokan főként azért nem tetováltatnak, mert úgy gondolják, hogy ez egy rettentően fájdalmas művelet. Ez részben igaz, de a fájdalom foka sok mindentől függ, például az adott személy fájdalomtűrő képességétől, és a tetoválás helyétől is. Szóval igen nehéz elmagyarázni valakinek, hogy a tetoválás milyen érzés, ha még soha nem próbálta. 

Főként azokat foglalkoztatja a tetoválással járó fájdalom minimalizálásának a kérdése, akik tisztában vannak azzal, hogy nagyon érzékeny a bőrük. Ha te is szeretnéd hősiesen, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel végigcsinálni a folyamatot, és kíváncsi vagy rá, hogy tetoválásnál vajon a fájdalomcsillapítók jelentik-e a legjobb fájdalomcsillapítási lehetőséget, tarts velünk!