INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

10 hasznos infó, amit tudnod kell az első tetoválásod előtt

2023.03.09 13:29
Márc 09
10 hasznos infó, amit tudnod kell az első tetoválásod előtt

Néhány merész vállalkozó egyszerűen csak kedvet kap egy jó kis tetováláshoz, és minden különösebb teketóriázás nélkül már foglalja is lefelé élete első időpontját. Míg másoknak ez egy kicsit több időbe telik, hiszen idegesek, és szeretik átgondolni a dolgokat. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne a fals rémtörténeteket olvasgasd a neten, hanem fusd át inkább ezt a listát, és kerülj képe. Készülj az első tetkódra valós, hasznos infókkal felvértezve!

1. Tanulj mások tapasztalataiból

Nézz hiteles videókat a neten, amelyben friss tetkósok beszámolnak arról, hogy miként élték át az első tetoválásuk semmihez sem fogható élményét. Persze a barátaidat is megkérdezheted, őket már ismered, és megbízhatsz bennük. Ugyan az első alkalom mindenki számára egy kicsit más, de lesz egy általános elképzelésed, amely már remek kiindulópont a számodra. 

 

2. Válassz egy jó hírű stúdiót

Mielőtt időpontot foglalsz egy ingyenes konzultációra, fontold meg a stúdiólátogatást. A kellemes első benyomás segíteni fog abban, hogy jó döntést hozz. Amennyiben könnyen megtalálod a közös hangot a tetoválóval, az majd segít ellazulnod a nagy mű alkotása során.

Tippek, hogy megtaláld a legjobb tetoválót!

 

3. Használd ki a szabadidőd

Ugyan a zenehallgatás (persze fejhallgatóval), és a könyvolvasás lehetősége függ a szalon etikettjétől, és a tetoválás helyétől, amennyiben alkalmad nyílik rá, kapcsolódj ki. Így eltereled a figyelmed a fájdalomról, és a meglehetősen nyugtalanító, ámde alaptalan félelmeidről. Minél nyugodtabb vagy, a tetoválónak annál könnyebb lesz veled foglalkoznia.

4. Ismerd meg a fájdalomtűrő képességed!

Elsőként egy kisebb terjedelmű tetoválást ajánlunk, mely által megismerheted, milyen érzés egy tetoválás. Egy biztos: nincs olyan hely a testeden, ahol elviselhetetlenül fájdalmas a varratás, csak olyan, ahol a jobban megérzed. Ilyen például a belső comb, vagy a hónalj területe.

5. Használd ki a szünet adta lehetőséget

Amennyiben egy nagyobb és/vagy fájdalmasabb tetoválásról van szó, akkor a tetováló munka közben biztosan tart rövid szüneteket. Ilyenkor ihatsz kicsit, megpihenhetsz, és ő is kinyújthatja a tagjait. Egyeztess előre a művésszel, hogy nagyjából hány szünetre számíthatsz majd tetoválás közben.

Ne feledd, a fájdalom nem folyamatos.

Az eszközök használata nem nonstop ütemű, előfordulnak szünetek. Amíg például a tetováló tintát cserél, addig szusszanhatsz egy kicsit.

6. A tetoválás előtt meditálj

Ha szorongós típus vagy, akkor a meditációval jobban érezheted magad a tetoválás során, és segít lecsillapítani a szorongásaidat is. Ha tetoválás előtt (esetleg közben) veszel néhány mély lélegzetet, miközben becsukod a szemed, az valóban nagyszerű. Ami még segíthet: nyújtás, és nyugtató zene hallgatása.

7. Fogyassz gyógyító ételeket

Egyáltalán nem butaság, ha néhány nappal a tetoválás előtt elkezdesz tápláló ételeket fogyasztani. Ha tápláló ételt eszel a tetoválás előtt, akkor elegendő energiád lesz megbirkózni a tetoválással járó fizikai fáradtsággal.

Fogyassz magas vitamintartalmú ételeket, különösen C-vitamint, hogy megőrizd az energiaszintedet. Kerüld a tejtermékeket, édességeket és a feldolgozott ételeket, mert ezek lelassíthatják a szervezet gyógyulási folyamatát. A megfelelő gyógyulás érdekében igyál sok vizet és vitamindús gyümölcsleveket.

Tipp: ha sokáig tart a tetoválás, vigyél magaddal néhány tápláló harapnivalót arra az esetre, ha megéheznél.

8. Viselj kényelmes ruházatot

A tetoválás során hosszú ideig fix testtartásban leszel. Ezért érdemes laza, kényelmes (természetesen tiszta) öltözéket magadra kapni. A ruházat ne legyen szoros, mert fel kell fedned a tetováltatni kívánt területet!

Mutatjuk, hogy milyen ruhát vegyél fel a tetoválás napján! 

 

9. Kerüld az alkoholt/koffeint

A tetoválás előtt 24-48 órával tanácsos kerülni az alkoholt és a koffeint. Egyrészt mind a kettő folyadékféle hígítja a véredet, és ezáltal fájdalmasabbá teszi a tetoválási folyamatot. Ennek eredményeként a tetoválás jobban fog vérezni, és nem gyógyul megfelelően. Ezenkívül, ha másnaposan érkezel, a tetováló meg fogja tagadni a közös munkát. Viszont ha túlteng benned a koffein, kényelmetlen lesz a számodra a hosszú ücsörgés/fekvés.

10. Pihenj egy jó a tetoválás időpontja előtt

Mivel a tested szokatlan dologgal fog találkozni, biztosítsd számára, hogy kipihent legyen. A tetoválás előtti és utáni héten aludj legalább napi 8 órát, így megadva neki az esélyt a gyorsabb gyógyulásra.

Most már teljesen felkészültél a tetoválásra. A tetoválásod olyasvalami, amire örökké büszke leszel, ezért fontos, hogy a lehető legtöbb infót megtudd a tetoválás folyamatáról.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Egy új, egyedi tetoválás készíttetése mindig egy nagyon izgalmas pillanat. Útmutatónk segítségével megtalálhatod a tökéletes művészt!

Először is hadd gratuláljunk a döntésedhez! A sminktetoválás egy nagyszerű módja annak, hogy egy szebb arc nézzen rád vissza a tükörből, és te is magabiztosabb legyél. Ebben a bejegyzésben ütős tippeket kapsz ahhoz, hogy minden rendben legyen a sminktetkód körül.

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.