INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Tetoválni vagy nem tetoválni?

2023.06.05 08:00
Jún 05
Tetoválni vagy nem tetoválni?

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.

1. Mióta szeretnéd a szóban forgó tetoválást? 

Azt tartjuk, hogy a spontaneitás az élet fűszere, de a tetoválások világában azért jól jöhet egy csipetnyi türelem. Főleg, ha a leendő tetkód hasraütésre választottad, mondjuk egy jelenlegi TikTokon futó trend kapcsán. Ilyenkor lehetséges, hogy jobb, ha vársz pár hónapot, hogy megtudd, a terved biztosan kiállja-e az idő próbáját. 

Érdemes elkerülni az alábbi típusú tetkókat:

  • sértő valamilyen csoportra nézve,
  • politikai jellegű üzenete van,
  • élő híres személyek mása. 

Persze csak akkor fogadd meg a tanácsunkat, ha nem szeretnél céltábla lenni. Ezen kívül a véleményed változhat, a sztárokat pedig valójában nem is ismered.

 

2. Utánanéztél a stílusnak és a művésznek? 

Ha már döntöttél, hogy milyen tetkót szeretnél, izgatottságodban elkapkodhatod a folyamatot. Ám szerencsésebb, hogy ha kicsit lehiggadva utánanézel a tetoválás stílusának, és a kiválasztott művésznek. Ez azért ennyire fontos, mert minden tetoválónak megvan a saját maga stílusa, így a kiválasztott tetkó végül lehet majd nem is hasonlít arra, amit szerettél volna. 

Direkt születtek erre a célra kereső platformok (pl.: Tattoodo, Tattooyou.hu), ahol stílus és művész szerint is szűkíthetsz. 

Mi is mutatunk neked pár tippet néhány korábbi cikkünkből:

 Stílus útmutató: Akvarell tetoválás

 Minden, amit az UV tetoválásról tudni kell

 9 egyedi tetoválási ötlet nőknek 

 

3. Beszéltél már a kiválasztott művésszel? 

Ha ideges vagy az első tetoválásod miatt, egy előzetes beszélgetést javasolunk a kiválasztott művésszel. Ekkor pontosíthatod, hogy mit is szeretnél, és megbeszélhetitek az esetleges - fájdalommal vagy a stílussal kapcsolatos - aggályaidat, és felteheted a kérdéseidet. 

5 lépés, hogy megtaláld a legjobb tetoválót!

Mennyi idő alatt gyógyul meg a tetoválásom?

 

4. Van elég pénzed a projektre? 

Értjük, hogy most azonnal szeretnél tetoválást, de ha túl olcsó, azzal megkockáztatod a saját tetoválásod minőségét és tartósságát. Arra, hogy egy valódi művészi kép lehessen a testeden, megéri gyűjteni akár egy évig is. 

Te tudod, hogy mit tartalmaz a tetoválásod ára? 

 

5. Hová szeretnéd a tetoválást?

Szerencsére ma már egyre kevésbé szabják meg a munkahelyeken, hogy látható helyen ne legyen tetoválása a dolgozóknak. Ennek ellenére érdemes átgondolnod, hogy hová kerüljön a tetkód. Akadnak ugyanis olyan területek, ahol jobban fáj a tetoválás felvitele, tehát ha nagyon érzékeny a bőröd, akkor ez fontos szempont lehet. 

Aztán ott van az a tény, hogy egyes területeken kifakíthatja a nap a tetkót, és ugye ezt te sem szeretnéd annyira. Válaszd ki bölcsen a tetoválandó területet, és ha bármilyen kétséged akad, kérj tanácsot a tetoválódtól.

Még mindig bizonytalan vagy? Mutatunk egy hasznos cikket az utóápolásról! 

Tetoválás utóápolás, hogy valóban tartós legyen!

Néhány merész vállalkozó egyszerűen csak kedvet kap egy jó kis tetováláshoz, és minden különösebb teketóriázás nélkül már foglalja is lefelé élete első időpontját. Míg másoknak ez egy kicsit több időbe telik, hiszen idegesek, és szeretik átgondolni a dolgokat. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne a fals rémtörténeteket olvasgasd a neten, hanem fusd át inkább ezt a listát, és kerülj képe. Készülj az első tetkódra valós, hasznos infókkal felvértezve!

Egy új, egyedi tetoválás készíttetése mindig egy nagyon izgalmas pillanat. Útmutatónk segítségével megtalálhatod a tökéletes művészt!

A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes megtestesülése. Átlépi a nyelvi korlátokat, kifejezi a kulturális hovatartozást, emlékeket szimbolizál, esetleg hiedelmeket és ideológiákat fejez ki.

A tetoválás ugyanúgy önkifejezési forma, mint például a zene, az írás vagy a tánc. A belső énedet tükrözi. Azonban az a tény, hogy kitörölhetetlenül ott marad a testeden, még személyesebbé teszi a mivoltát.

Hogy ne csak a felszínt kapargassuk, ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk, hogy szerintünk miért éppen a tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája.

Mielőtt tetoválást készíttetsz, érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat a tetoválásod helyével kapcsolatban.