INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Szedhetek fájdalomcsillapítót tetoválás előtt?

2023.05.24 10:00
Máj 24
Szedhetek fájdalomcsillapítót tetoválás előtt?

Azt hiszem, lehetünk teljesen őszinték egymással: sokan főként azért nem tetováltatnak, mert úgy gondolják, hogy ez egy rettentően fájdalmas művelet. Ez részben igaz, de a fájdalom foka sok mindentől függ, például az adott személy fájdalomtűrő képességétől, és a tetoválás helyétől is. Szóval igen nehéz elmagyarázni valakinek, hogy a tetoválás milyen érzés, ha még soha nem próbálta. 

Főként azokat foglalkoztatja a tetoválással járó fájdalom minimalizálásának a kérdése, akik tisztában vannak azzal, hogy nagyon érzékeny a bőrük. Ha te is szeretnéd hősiesen, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel végigcsinálni a folyamatot, és kíváncsi vagy rá, hogy tetoválásnál vajon a fájdalomcsillapítók jelentik-e a legjobb fájdalomcsillapítási lehetőséget, tarts velünk!

Szedhetek fájdalomcsillapítót tetoválás előtt?

Miért fáj a tetoválás? 

Mielőtt belevágnánk a közepébe, fontos megérteni, hogy a tetoválás élménye mindenki esetében másképp alakul. Ennek fő oka a már említett fájdalomküszöb. 

A fájdalom függ az alábbiaktól:

  • A tetoválás mérete és helye
  • A tetováló képességei és technikája
  • A fizikai egészségi állapotod
  • A tetoválásra való mentális felkészültségi szinted 

Nézzük meg őket egy kicsit részletesebben! 

Ha például lelkileg előre felkészíted magad arra, hogy a kis méretű tetoválásod hamar el fog készülni, akkor sokkal könnyebben kezeled majd a vele járó fájdalmat. A megfelelő mentális előkészület nagyon sokat számít. Ha figyelmen kívül hagyjuk a pszichológiai folyamatokat, akkor is logikus, hogy egy kis tetoválás nem veszi annyira igénybe a szervezetet, mint egy nagyobb. Tehát egy teljes hátat befedő tetkó készítése után esélyesebb, hogy kimerültnek érzed majd magad, és érzékeny leszel. 

A tetoválás helye is sokat nyom a latba. Ha a tetoválandó bőrfelület szupervékony - a csont fölötti, vagy annak közelében lévő bőr ilyen - akkor hevesebb fájdalomra kell felkészülnöd. 

Ha fájdalommentes tetoválásról álmodozol, mindenképp kerüld a következő területeket, mert a tetováló itt csontot, és/vagy idegvégződéseket érinthet: fej, bordák, mellkas, könyök, térd, belső comb, lábfej stb. 

Persze abban biztos lehetsz, hogy egy tapasztalt tetováló mindent megtesz azért, hogy megelőzze és kezelje az esetleges fájdalmat. Ha kell, szüneteket is tart a tetoválás közben, amikor te és a bőröd is fellélegezhettek egy kicsit. Plusz egyszerűen csak tudja, hogyan kell úgy tetoválni, hogy az a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjon a számodra. Ellenben óvakodj a tapasztalatlan tetoválóktól, mert náluk nagyobb lehet a rizikó a hibák elkövetésére, és ekkor a tetoválás bizony fájdalmas élménnyé válhat a számodra. 

Ejtsünk pár szót arról, hogy mi a helyzet akkor, ha nemrég estél át egy betegségen. Természetesen ha beteg vagy, akkor tilos a tetoválás. Ha már túlestél egy nyavalyán, azaz friss gyógyult vagy, akkor a legyengült immunrendszer miatt érzékenyebb lehetsz a fájdalomra. A legjobb, ha vársz addig, amíg makkegészségesnek érzed magad, mert ekkor már csak minimális a kockázat az extra fájdalomra, és a tetoválás is gyorsabban regenerálódik. 

Ó, és még pár dolog. A tetoválás időpontja előtt ne fogyassz alkoholt, ne dohányozz, és aludd ki magad alaposan! A tetkó előtti nap nem a hosszú bulik, és a tivornyázás időszaka. A drog, az alkohol és a nikotin hármasa fájdalmassá teszi a tetoválást, túlzott vérzést okozhat, és megakadályozhatja a tetkó megfelelő regenerálódását. 

 

Hogyan nyomjam el a fájdalmat? Fájdalomcsillapítókkal? 

Elég-e, ha beveszel egy fájdalomcsillapítót, és máris vidáman mehetsz tetováltatni? Jól hangzik, de mi óva intünk tőle. Amikor tetoválnak, alapjáraton is irritálódik a bőröd, és vérezni kezd. A tetoválási folyamat előrehaladtával a vér elkezd alvadni, és a vérzés mértéke is csökken. A tetováló természetesen a vért annak megjelenésével csak könnyedén letörli. 

Ám ha a tetoválási időpont előtt fájdalomcsillapítót szedsz, a tabletta megakadályozza a véralvadást, és sokkal jobban fogsz vérezni. Ez nem csak neked, a tetoválónak is kellemetlen lesz. 

A fentiek miatt kiemelten fontos, hogy megoszd a tetoválóval, hogy milyen gyógyszert szedsz. Ekkor, ha szükség van rá - illetve dohányzás, drogozás, és alkoholfogyasztás esetén - lehet kapsz egy új időpontot, mégpedig a saját érdekedben. 

 

Aranyat érő fájdalomcsökkentő tippek tetováláshoz: 

  • A tetkó helyéül válassz kevésbé érzékeny testrészeket. Kerüld a csontok közelségét, és azokra a helyekre gondolj elsősorban, ahol a bőr is vastagabb: alkar, a hát felső része, külső comb, comb elülső része, elülső és hátsó váll, felkar külső területe. 
  • A tetoválási időpont előtt igyekezz táplálóan étkezni, és sok vizet inni, hogy egészséges maradhass. 
  • Ha mégis megbetegedtél, mondd le az időpontot, és csak akkor kérj újat, ha már 100%-osan jól érzed magad. 
  • Ha nem szeretnéd növelni a fájdalmat, valamint kockáztatni a vérhígulást, a kiszáradást, és a regenerálódás meghosszabbodását, a tetoválás előtti pár napban mondj le a drogokról, az alkoholról, valamint a dohányzásról. 
  • Aludj eleget, a kipihentség az egyik legjobb fájdalomcsillapító. 
  • Ha tapasztalt tetoválóművészt keresel, azzal minimalizálhatod az egészségügyi kockázatokat is. 
  • Érdeklődj a tetoválótól, hogy milyen érzéstelenítő krémet használ, hiszen már a tudat is megnyugtathat, hogy fellép a fájdalom ellen. 

Végső gondolatok 

Teljesen oké, ha aggódsz a tetoválás fájdalmasságával kapcsolatban, de azért ne ess át a ló túlsó oldalára sem. Ha tanácsainkat megfogadva, alaposan felkészülsz a tetoválásra, akkor nincs mitől tartanod.

 

Kellemes tetoválási élményt kíván az Inkness Csapata!

 

https://www.savedtattoo.com/can-you-take-painkillers-before-a-tattoo/

Néhány merész vállalkozó egyszerűen csak kedvet kap egy jó kis tetováláshoz, és minden különösebb teketóriázás nélkül már foglalja is lefelé élete első időpontját. Míg másoknak ez egy kicsit több időbe telik, hiszen idegesek, és szeretik átgondolni a dolgokat. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne a fals rémtörténeteket olvasgasd a neten, hanem fusd át inkább ezt a listát, és kerülj képe. Készülj az első tetkódra valós, hasznos infókkal felvértezve!

A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes megtestesülése. Átlépi a nyelvi korlátokat, kifejezi a kulturális hovatartozást, emlékeket szimbolizál, esetleg hiedelmeket és ideológiákat fejez ki.

A tetoválás ugyanúgy önkifejezési forma, mint például a zene, az írás vagy a tánc. A belső énedet tükrözi. Azonban az a tény, hogy kitörölhetetlenül ott marad a testeden, még személyesebbé teszi a mivoltát.

Hogy ne csak a felszínt kapargassuk, ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk, hogy szerintünk miért éppen a tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája.

Mielőtt tetoválást készíttetsz, érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat a tetoválásod helyével kapcsolatban.

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.