INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Edzés új tetoválással - Okok, amiért nem javasoljuk egy ideig

Betty
2023.08.16 08:00
Aug 16
Edzés új tetoválással -  Okok, amiért nem javasoljuk egy ideig

Ha rajongsz a testedzésért, és a közeljövőben tetoválást tervezel, akkor valószínűleg eszedbe jutott már, hogy szabad-e egyáltalán friss tetoválással edzeni. 

Szerencsére a tetoválás, és az aktív testmozgás megfér egymás mellett, viszont bizonyos dolgokkal jó, ha tisztában vagy. 

Nos, tegyünk tiszta vizet a pohárba: mikor szabad edzeni tetoválás után? Általános szabály szerint érdemes az edzésekkel legalább 2-3 napot várni. Ezt követően inkább csak a könnyebb edzésprogramokat kövesd, amíg a tetoválásod nem regenerálódik teljesen (ez a tetoválás elkészültétől számítva minimum 2-3 hét).

A legfontosabb tudnivalók 

A folyamat legfontosabb része az új tetoválás megfelelő utóápolása, hiszen csak így maradhat még évekkel később is egészséges, és szép. 

Jó, ha tudod, hogy a tetoválás elkészülését követő pár napban a napozás, az úszás, vagy a testmozgás jelentősen megnöveli a fertőzésveszély kockázatát.

Ez azt jelenti, hogy friss tetoválással mellőzni kellene az edzést? Szerencsére nem feltétlenül. Azonban térjünk ki egy kicsit arra, hogy miért is érdemes várni az edzéssel friss tetoválás esetén.

Kép forrása: pixabay.com

 

5 okunk van arra, hogy miért ne eddz új tetoválással 

1. Megnő a fertőzésveszély

Az izzadtság a bőrödbe és a tetoválásodba szivárogva viszketést, és fertőzést okozhat.

 

2. Nagy esély van az irritációra 

Amellett, hogy a testmozgás nagy mértékben késlelteti a regenerálódási folyamatot, a tetovált bőrfelület rendkívül könnyen irritálódik.

 

3. A színek halványabbá válhatnak 

Az egyik legszámottevőbb kockázat, ami történhet az edzést követően, az a festék eltűnése az új tetoválásodból. 

Ugyan a festék elég szépen megmarad a bőrön belül a regenerálódás folyamatában, a regenerálódás korai szakaszában a bőr felső rétegét tekintve fennáll a festékvesztés lehetősége. 

Ha pedig a friss tetoválást huzamosabb ideig nedvesség éri, akkor a festék könnyedén elmosódhat. Ezért ügyelj arra, hogy ne izzadj nagyon.

 

Kép forrása: pixabay.com 

 

4. Túlzott vérzés 

Testmozgást követően a vérnyomásod általában megemelkedik, ami fokozhatja a tetoválásod vérszivárgását.

 

5 – Előfordulhat, hogy romlik a teljesítményed 

Ez azért lehet így, mert valószínűleg az edzés helyett a tetoválásodra fogsz elsősorban összpontosítani. Ha pedig folyton az jár az eszedben, hogyan kímélheted a vadiúj tetkód, akkor az a teljesítményedet mind mentálisan, mind pedig fizikailag jelentősen visszavetheti. 

 

Összefoglaló

 

Kép forrása: pixabay.com 

Cikkünk tanulsága: ha az a cél, hogy a bőröd teljes mértékben megóvd a fertőzéstől, és az irritációtól, nem baj ha kihagyod az edzést néhány napig. 

Ha egy teljes tetoválási folyamatot képes voltál végigülni, akkor az izzadás is várhat kicsit, ugye? :)

Gratulálunk, egy nagy döntést hoztál, és mostantól az életed hátralevő részében egy csodálatos remekmű lesz a testeden. De néhány dolgot tudnod kell a tetoválás utáni bőrápolásról. Mint minden friss seb esetén, itt is fontos, hogy gondoskodj a megfelelő gyógyulásáról, és megelőzd a fertőzésveszélyt.

Mivel a bőrünk testünk legterjedelmesebb része, ez a pajzsunk a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben. Ezért tennünk is kell azért, hogy egészséges legyen. Ez a cikk minden fontos tudnivalót összefoglal neked a bőrápolásról, és a tetoválás megfelelő regenerálódásáról.

A ráncos tetoválás okai és ápolása

Nincs is édesebb annál az izgalomnál, amelyet a tetoválás elkészülte után érzünk. Tombol bennünk az adrenalin, és alig várjuk, hogy mindenkinek megmutassuk az új tetkónk. De persze ez nem lehetséges, hiszen türelmesen meg kell várjuk, hogy meggyógyuljon. Ezért pedig nagy mértékben mi magunk vagyunk a felelősek. A regenerálódási időszak végén aztán a tetoválás készen is áll a bemutatkozásra. Ám az nem jó ómen, ha a tetovált bőröd ráncosodik, viszket, és hámlik. Mégis mi folyik itt? Utánajártunk.

Miért ráncosodik a tetoválásom? Meddig lesz ilyen? A ráncos tetoválás jelensége mögött több ok is meghúzódhat.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

Azt hiszem, lehetünk teljesen őszinték egymással: sokan főként azért nem tetováltatnak, mert úgy gondolják, hogy ez egy rettentően fájdalmas művelet. Ez részben igaz, de a fájdalom foka sok mindentől függ, például az adott személy fájdalomtűrő képességétől, és a tetoválás helyétől is. Szóval igen nehéz elmagyarázni valakinek, hogy a tetoválás milyen érzés, ha még soha nem próbálta. 

Főként azokat foglalkoztatja a tetoválással járó fájdalom minimalizálásának a kérdése, akik tisztában vannak azzal, hogy nagyon érzékeny a bőrük. Ha te is szeretnéd hősiesen, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel végigcsinálni a folyamatot, és kíváncsi vagy rá, hogy tetoválásnál vajon a fájdalomcsillapítók jelentik-e a legjobb fájdalomcsillapítási lehetőséget, tarts velünk!