INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Majdnem minden, amit a szemhéjtetoválásról tudnod kell

2023.04.26 10:00
Ápr 26
Majdnem minden, amit a szemhéjtetoválásról tudnod kell

Kivitelezés, fájdalom, kockázatok, regenerálódás és még sok minden más

Bármennyire is kicsik és látszólag jelentéktelenek, a szemhéjak nagy védelmet nyújtanak a számunkra. Félautonóm mechanizmusai kifejezetten nélkülözhetetlenek: például ellátják a szemet nedvességgel, védelmet nyújtanak a külvilág szennyeződéseivel szemben, és kényelmessé teszik az alvást is.

Egy pillanatra képzeld el az életed nélkülük. Ugye lehetetlen? A szaruhártya kiszáradásának képe nem épp idilli. És igen, ezeket az apró bőrpajzsokat is lehet tetováltatni. Itt van szinte minden, amit a szemhéjtetoválásról tudni akartál.

A szemhéjtetoválás folyamata

A szemhéjak bőre hihetetlenül finom, valójában a legvékonyabb a testen. Éppen ezért a szemhéj finomságot követel. A szemhéjtetoválást nem lehet úgy megközelíteni, mint mondjuk egy tenyértetoválást, hiszen a tenyér bőre a test legvastagabb része.

 

Fájdalmas-e a szemhéjtetoválás?

Ugyan a fájdalom szintje többnyire szubjektív, a tudományos álláspont szerint a szemhéjak a legfájdalmasabban tetoválható testrészek közé tartoznak. A tudomány a legfájdalmasabb tetoválásnak kiáltotta ki, de a reakciók változatosak: kezdve a “majdnem elalszomtól” a „nem elviselhetetlen, de elég kellemetlen” érzetekig.

 

Egy kis biológia

A szemhéjat három, a szemgolyót hat fő agyideg szabályozza. Amikor a tűt az áttetsző bőrhöz érintik, a szemhéjat érzékszervi stimulációval ellátó háromosztatú ideg kiváltja a fájdalom érzetét. És, mint tudjuk, közvetlenül ezalatt a nagyon vékony bőrréteg alatt helyezkedik el a mindig sebezhető szaruhártya, amely az emberi test legsűrűbben beidegzett szövete.

 

A szemhéjtetoválás kockázatai

Mint minden az életben, a tetoválás is bizonyos szintű kockázattal jár. A szemhéjtetoválások veszélyeztethetik annak a szervnek a működését amelyre támaszkodunk, hogy élvezzük a tetoválás kívánt eredményét. Ha szakmailag nem hozzáértő a tetováló, a tetoválás szétfolyhat, amit aztán nagyon nehéz kijavítani.

 

A szemhéj tetoválás utóápolása

Mivel a szem körülbelül 75 olajmirigyet tartalmaz, a szemhéjak nagyon érzékenyek a fertőzésekre. Súlyos esetekben a baktériumok által okozott kezeletlen szemhéjfertőzések látásvesztést okozhatnak.

A szemhéjtetoválások utóápolása különösen fontos. A szemhéjakat fontos tisztán tartani: ehhez illatanyagmentes  szappanokat, és meleg vizet használj. Hidratáló krémekből is az illat-, és alkoholmentes változatot ajánljuk. Tabu a fényvédő krém, a smink, és ne érintsd meg gyakran a szemhéjad.

 

A szemhéjtetoválás eltávolítása lézerrel

A szemhéjtetoválást lézerrel távolítják el. A tetoválás eltávolítására viszonylag gyengéd, minimális hőtermeléssel járó lézert használnak. A szemhéjat zsibbasztó hatású kenőccsel kezelik előtte. Gyors, fájdalommentes eljárás, és a bőr nem károsodik tőle.

A szemhéjtetoválás eltávolítása GOINK® eljárással

A szemhéj tetoválás eltávolítására a GOINK® eljárást szokták javasolni, amely 1-2 alkalom után kiszedi a színeket. A szemed közben végig védve van, hiszen lecsukhatod. Az eljárás során érzéstelenítésre kerül sor.

Az eltávolítás során egy golyóstoll kinézetű kézi eszközre van szükség, melynek csúcsos végén gyenge árammal feszültség jön létre. A bőrt ezzel közelítik meg, mely hatására egy szikra átugrik a bőrre, mikroszkopikus szinten összerándul és kilöki magából a pigmentet.

Egyesek számára még az Armageddon gondolata is vonzóbb, mint egy szemhéjtetoválás, míg másoknak a legnagyobb álma. Ha te kifejezetten vágysz rá, csak annyit tudunk tanácsolni, hogy válassz okosan – a területet, az emblémát, és ami a legfontosabb, a művészt is.

Egy új, egyedi tetoválás készíttetése mindig egy nagyon izgalmas pillanat. Útmutatónk segítségével megtalálhatod a tökéletes művészt!

Sosem volt még tetoválásom, így annyira izgultam előtte, amennyire csak lehetett. Az ismerőseim szerint túl is agyaltam kissé, de legyen: legalább elég felkészültnek éreztem magam erre a nagy lépésre. Nem csak a tetoválás mintáját választottam ki alaposan, de cikkek tömkelegét is elolvastam a neten. Így bukkantam rá az Inkness tetoválás utóápoló termékekre is.

Először is hadd gratuláljunk a döntésedhez! A sminktetoválás egy nagyszerű módja annak, hogy egy szebb arc nézzen rád vissza a tükörből, és te is magabiztosabb legyél. Ebben a bejegyzésben ütős tippeket kapsz ahhoz, hogy minden rendben legyen a sminktetkód körül.

Tény, ha rákeresel az interneten a tetoválásokra, több fehér, és kevesebb sötét bőrre festett tetoválást fogsz látni. Ezek után nem csoda, ha megfordul a fejedben, lehetséges - e egyáltalán megvalósítani az általad kívánt tetoválást? Segítünk eligazodni az egymásnak ellentmondó információk között!