INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Mangás mesterművek, avagy az anime tetoválások virágzása

Betty
2023.09.19 15:25
Szept 19
Mangás mesterművek, avagy az anime tetoválások virágzása

Figyelem anime rajongók! 2023-ban az anime tetoválásoké a főszerep. Az anime kultúra bizonyára sokunk gyermekkorának szerves része volt. Gondolunk itt például a következőkre: Pokemon, Shin Chan, vagy a  Doraemon.

Az anime kultúra népszerűsége a mai napig töretlenül ível felfelé, és bizony sokan egy anime karakteres tetoválással tisztelegnek eme csodás műfaj előtt. A tetoválók szerint is tény, hogy férfiak és nők is szívesen viselik magukon a kedvenc anime szimbólumaikat, mintáikat, vagy épp karakterüket.

Az ötlet népszerűségét az bizonyítja a legjobban, hogy az #animetattoo több, mint 320 000 posztot foglal magában az Instagramon, melyek közt főként a máig igen népszerű Naruto, One Piece és Studio Ghibli rajzfilmkarakterek láthatóak. Mellettük helyet kaptak a Dragon Ball Z, és a Sailor Moon karakterei, a Naruto Uzumaki klán, és a Fullmetal Alchemist Flamel szimbóluma, az Attack on Titan Scout Regiment logója, vagy éppen egy-egy karaktertől származó híres idézet.

Vágjunk is bele, kedvcsinálóként mutatunk neked néhány anime tetoválást:

Ezen a szürkésfekete műalkotáson Eren Yeager köszön vissza, a Titán Támadás című sorozatból. Az ikonikus karakter megalkotásánál a tetováló a legapróbb részletekre is hatalmas figyelmet fordított. A sorozat rendkívüli népszerűségnek örvendett, ám mivel 2022 márciusában véget ért, a sorozat tiszteletére sokan döntöttek úgy, hogy magukra tetováltatják Erent.

 

Amikor az anime a téma, egy szintén világhírű sorozat is gyakran szóba kerül, ez pedig nem más, mint a Naruto. Futótűzként terjedt el, és alig van, aki ha csak érintőlegesen is, de ne hallott volna róla. Nézd csak meg ezt az egyedi ábrázolást!

Ez a tetoválás ötvözi egymással a stílust és a tartalmat. A geometriai dizájn hiteles Japán szimbólumokkal, és szövegekkel van fűszerezve. A tetováláson abszolút érezhető az anime esszenciája, a plusz árnyalatot pedig az igen népszerű vörös szín adja meg.

 

Ha már szóba került a vörös festék, ez az Itachi tetoválás is híven tükrözi, hogy mekkora mélységet képes adni a képnek. Sokan azt gondolják, hogy a színes tetoválás idővel fakulni kezd, de megfelelő utóápolással, és odafigyeléssel nem fog veszíteni a varázsából.

Vigyázz Naruto, Itachi elviszi a népszerűségedet a tetoválások terén! Nézd csak, ez egy teljesen egyedi alkotás Itachiról, és Uchiha Madaráról.

A fekete vonalmunka egyébként is kiemelkedő, ám a piros, és sárga színek még plusz jelentőséget is adnak a Son Goku erejét ábrázoló képnek. Figyeld a kép alján lévő, ecsetvonásszerűen ábrázolt, elegáns sárkányt!

Ezen a mangás tetkón Son Goku 4 részes, évadokon átívelő fejlődését láthatod, kezdve a gyermekkorától egészen Saiyanné válásáig. Ez a fejlődés még akár motiváció is lehet azok számára, akik magukon viselik ezt a látványos tetoválást.

Rengoku egy meglehetősen összetett ábrázolást kapott, amely sikeresen tükrözi az aranyos személyiségét, és a vad mentalitását. Az anime műfaj rajongóinak valószínűleg őt sem kell bemutatni, hiszen a Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba tarolt az anime világában. Sikerét az év animéje díj is bizonyítja, amit 2019-ben a Crunchyroll Anime Awards-on kapott.

Félre az útból földi halandók, ha félitek Sukuna erejét!
Egy rajongó nem finomkodott, és Jujutsu Kaisen híres, és kegyetlen szellemének mását kérte az alkarjára. Ennek talán már a fele sem tréfa. Mit gondolsz?

Ha létezik bizonyíték arra, hogy a vörös - fekete tetoválás nemcsak divatos, de az egyik legjobb megoldás is, akkor ez a combtetoválás kétségkívül az.
Ezen a tetkón a The Promised Neverland karakterét, Emmát igyekeztek a lehető leggondosabban ábrázolni, úgy, hogy a vezéregyénisége, és az elszántsága mellett a sorozat szimbólumai is helyet kapjanak.

A My Hero Academia is bővelkedik mély karakterábrázolásokban. Itt van például Dabi, akit az égett, sebhelyes testével, és a belőle áradó kék lángokkal pontosan úgy sikerült ábrázolni a lábszáron, mint amilyen a karakter maga: egyedi megjelenés, és hideg, szadista személyiség.

Ez a Death Note tetoválás tökéletesen mutatja Light, és Ryuk intenzív, és bonyolult kötelékét. Az ábrázolás jelen esetben is a mangát idézi, de egyúttal az animéhez illő ikonikus és megunhatatlan stílust is magában hordozza.

 

Nem sok olyan anime létezik, ami ennyire kiállta volna az idő próbáját.
A One Piece biztosan a leghosszabb anime sorozatok közé tartozik, mivel 1999-ben kezdődött, és a mai napig sem ért véget. Ez a szürkés, alkaron díszelgő tetoválás a sorozat legnépszerűbb karakterét, Luffyt ábrázolja.

Most is Luffyé a főszerep, de a tetováló színekkel is mélységet  adott az alkotásnak, ami így sokkal hatékonyabban tükrözi Luffy vibráló személyiségét.

Ez a lehengerlő, szürkésfekete Yumeko Jabami tetoválás rózsaszín tekintetével mindent elmond a Kakegurui sorozat felépítéséről. A kártyák tökéletesen tükrözik Yumeko szerencsejáték függőségét. Legyen szerencséd!

 

Ha egy igazi anime rajongó vagy, és téged is lenyűgöz ennek a kultúrának a szépsége, és ábrázolásmódja, itt az ideje, hogy ezt egy különleges tetoválással is kifejezd.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.

 

A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes megtestesülése. Átlépi a nyelvi korlátokat, kifejezi a kulturális hovatartozást, emlékeket szimbolizál, esetleg hiedelmeket és ideológiákat fejez ki.

A tetoválás ugyanúgy önkifejezési forma, mint például a zene, az írás vagy a tánc. A belső énedet tükrözi. Azonban az a tény, hogy kitörölhetetlenül ott marad a testeden, még személyesebbé teszi a mivoltát.

Hogy ne csak a felszínt kapargassuk, ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk, hogy szerintünk miért éppen a tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája.

Egy tetoválás soha nem fogja ugyanazt jelenteni a tetoválás tulajdonosa és megfigyelője számára. Tűnhet valakinek egy tetkó butának és furának, míg egyúttal a viselője számára különlegesen egyedi jelentésű. Egy tetoválásról sokat elárul annak elhelyezése, és maga a minta is, és ezáltal képet kaphatsz a viselőjéről is.

Mivel a nyakon lévő tetoválás egy szembetűnő darab, az már biztos, hogy a tulajdonosának nincs rejtegetnivalója. Bármilyen motívum is kerül a nyakra, az az illető határozottságára, és nyíltságára utal.

A nyaktetoválás általában a nyak oldalsó részére  kerül. Vizsgáljuk meg együtt az eredetét és jelentését! Kezdjünk is bele!

Azt mondják, hogy az első tetoválás a legnehezebb. Való igaz, hiszen az egyik pillanatban a bőröd még olyan, mint bármikor máskor, de a következőben örökre megváltozik. Sokan attól félnek, hogy meg fogják bánni. Tény, azt nem tudjuk garantálni, hogy ez veled nem fordulhat elő, viszont adunk támpontokat, amelyek mellett mérlegelheted, hogy valóban neked való-e. 

Mutatunk öt kulcsfontosságú szempontot, amit meg kell fontolnod, mielőtt rászánod magad az első tetkódra.