INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

A tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája

2023.03.15 07:31
Márc 15
A tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája

A tetoválás évszázadok óta a kommunikáció egyik csendes megtestesülése. Átlépi a nyelvi korlátokat, kifejezi a kulturális hovatartozást, emlékeket szimbolizál, esetleg hiedelmeket és ideológiákat fejez ki.

A tetoválás ugyanúgy önkifejezési forma, mint például a zene, az írás vagy a tánc. A belső énedet tükrözi. Azonban az a tény, hogy kitörölhetetlenül ott marad a testeden, még személyesebbé teszi a mivoltát.

Hogy ne csak a felszínt kapargassuk, ebben a cikkben részletesebben megvizsgáljuk, hogy szerintünk miért éppen a tetoválás az önkifejezés legtökéletesebb formája.

Fejezd ki vele a véleményedet!

A tetoválás módot ad arra, hogy kreatívan fejezd ki magad, és szolidaritást vállalj egy számodra fontos ügy mellett.

A tetoválásod megjeleníthet egy politikai szimbólumot, egy ideát, vagy alapelvet, ami előtt tisztelegni szeretnél. Gyakori tetkó téma például a pontosvessző, amelynek komoly jelentése van: felhívja a figyelmet a mentális betegségekre, az öngyilkosságra és a függőségekre.

 

Mondd el a történeted!

Mesélj másoknak arról, hogy ki vagy te, milyen lépések állnak mögötted, és mihez kötődsz! Egyedi vagy, közvetítsd hát akár életed legfontosabb pillanatait tetoválással! A tetkód lehet egy versrészlet, vagy akár egy dalszöveg, de a például a portrék és a szimbólumok is nagyszerűek.

Egyedi azonosító

A tetoválás az önkifejezés egyik formája. Kiválaszthatod, hogy hová kerüljön, milyen stílusban készüljön, és mennyit lásson belőle a világ. Ha az üzenete személyes és bensőséges, akkor olyan helyen ideális, ahol csak néhány kiválasztott látja.

Válassz olyan motívumot, amelyet szeretsz! Ha példának okáért a természet szerelmese vagy, a tetoválásod lehet egy növény vagy egy állat.

Az ember legjobb barátja egy tetováláson – Kutyás motívumok

Egy alkalom szimbolizálása

Szeretnéd magadat állandóan emlékeztetni egy eseményre, amely meghatározza, hogy ki vagy? A különleges alkalmaknak méltó helye van a bőrödön. Az ilyen tetoválások sokféle formát ölthetnek, az esküvőtől vagy évfordulótól kezdve egészen a szeretteink nevéig.

 

Kapcsolódás a múltadhoz

A tetoválásokat évszázadokon keresztül egy-egy embercsoport művészetének és kultúrájának kifejezésére használták. A tetoválások nagyjából Kr.e. 3370 óta léteznek, és Ötzi, a gleccsermúmia az első példa erre. Hihetetlen, de a testén 61 testfestés van! Te is kifejezheted a kapcsolatod az őseiddel.

A családi címertől az ősi szövegekig, valamint a vallási és kulturális szimbólumokig számos mód van erre.

Az egyik legjobb tetoválási időpont pedig a szülinapod!

Művészet, amely helyetted beszél

A tetoválás művészeti forma, és a művészet mindig szubjektív. Te adsz neki jelentést, és tükrözheti a személyiséged, valamint a személyes ízlésed. Ha nem is társítasz mély jelentést a tetoválásodnak, csak egyszerűen tetszik, még akkor is sokat elárul rólad.

Míg az általad viselt ruhák, vagy a frizurád ideiglenesek, a tetoválások állandóan ott vannak, hogy megmutasd velük a világnak, ki vagy. Tökéletesen összefoglalják az„ egy kép többet ér ezer szónál ” mondás jelentését.

A tetoválóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül az ókortól napjainkig. Fedezd fel, milyen út vezetett a mai tetoválógépekig!

Avagy a tetoválás mögött rejlő pszichológia

Ha látsz valakit tetoválással, rá tudsz-e jönni, hogy miért választotta pont azt a motívumot?

Az emberek különféle okokból készíttetnek tetoválást: a tömegből való kitűnés miatt, azért, hogy kifejezzék magukat, tisztelegjenek valaki emléke előtt, de húzódhat mögötte akár egy teljesen spontán döntés is.

Egy tetkónak számtalan apropója lehet, de minden esetben azt tükrözi, ami az elmédben jár. Ebben a blogbejegyzésben utánajártunk annak, hogy milyen pszichológia bújik meg a vagányabbnál vagányabb tetoválások mögött.

Egy tetkó gyógyulásához nagyjából 2-3 hét szükséges. Ez idő alatt a bőr teljes gőzzel rajta van, hogy a folyamat mielőbb végbemenjen. Ránézésre egy tetoválás már akár 1-2 hét után is gyógyultnak tűnik, de a bőr összes rétegének ehhez még további néhány hétre szüksége van. Néhány esetben a teljes gyógyulási idő akár 4-6 hónapig is elhúzódhat. Mutatjuk, hogy milyen fázisokra számíthatsz!

Az egykor csak a legeltökéltebb tetoválásrajongók körében sikert arató arctetoválásoknak az elmúlt években kétségtelenül megugrott a népszerűsége. Korábban ez a hely volt az egyik utolsó, amelyre az emberek tetováltattak. Manapság sokan úgy kérnek arctetoválást, hogy nem is nagyon van más bőrfelületen tetkójuk. Az arctetoválás trendjét napjainkban olyan hírességek népszerűsítik mint például Post Malone, Lil Wayne és Travis Barker.

Következzen egy kis arctetoválás történelem, majd számba vesszük e közelmúltbeli trend előnyeit és lehetséges hátrányait.