INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Hová kerüljön a tetoválásom?

2023.07.05 08:00
Júl 05
Hová kerüljön a tetoválásom?

Mielőtt tetoválást készíttetsz, érdemes átgondolnod az alábbi szempontokat a tetoválásod helyével kapcsolatban.

1. Vajon hol mutat majd a legklasszabbul a minta? 

Ez legyen a legelső mérlegelendő dolgok egyike, hiszen ettől függ, hogy a tetoválásod nagyszerűnek, vagy inkább furcsának tűnik-e majd. Ha csak egy egyszerű tetkót ervezel, akkor rajzold le a bőrödre mondjuk hennával, vagy folyékony szemceruzával, és nagyjából fogod is látni, hogyan fest majd. 

Ha adhatunk egy tanácsot, szerintünk a kisebb méretű tetoválások a test kisebb területein, illetve egy vonal mentén néznek ki a legjobban. Ha mondjuk egy apró csillag alakú tetkóra vágysz, az pazarul fog festeni például a csuklód belső részén, a füled mögött vagy a kulcscsontod mentén. Ám azt, hogy a hátadra kerüljön, csak simán felejtsd el, mert ott csak egy árva, elveszett csillagnak fog kinézni, illetve, ha sok anyajegyed van, beillik majd közéjük. 

A nagyobb és részletesebb tetoválásoknak nyilván nagyobb térre van szükségük. Ne kövesd el a hibát, hogy megpróbálod miniatürizálni egy bélyegnyi méretbe, mert úgy elveszik a varázsa. 

Miután megvagy a vágyott helyek listájával, egyeztess róla a tetoválóddal, hiszen ő tudja csak igazán, hogy a tetkód - annak mérete, és dizájnja alapján - hova illik igazán. Sőt, lehet van egy szuper jó, új ötlete is. Hallgasd meg, amit mond, de a döntés a tiéd, hiszen neked kell együtt élned a tetoválással!

 

2. Jól tűröd a fájdalmat? 

Ha még tetoválás szűz vagy, valószínűleg emiatt aggódsz a legjobban. Ez teljesen oké, nem árt átgondolni, hogy hol fog a legkevésbé fájni. 

Ne most akard bizonyítani, hogy bírod a fájdalmat! Igaz, hogy néhány tetováló használ zsibbasztó krémet, de olyan, hogy teljesen fájdalommentes tetoválási folyamat, egyszerűen nem létezik. Sőt, egy érzékenyebb területre feltett tetkó utóápolási ideje is hosszabb lehet, a felület maga pedig jobban fog fájni, és viszketni, mint máshol. 

A legkevésbé fájdalmas terület a külső comb, a belső csípő, és minden olyan hely, ahol a bőröd és a csontjaid között sok a hús. De persze ez is, egyén és mintafüggő. :)

 

3. Másnak is szeretnéd megmutatni a tetoválásod? 

Igazából ez teljesen rajtad áll, a kérdésre nincs jó, vagy rossz válasz. Ha például egy személyes, mély üzenetű tetoválásról van szó, akkor tiszta sor, hogy például csak a barátaid, a családtagjaid, vagy a partnered láthatják. Egy jó megoldás, ha eleve egy olyan helyre helyezteted, ahol el tudod takarni ruhával. Ilyen területek például az alábbiak: belső comb, talp, mell, vagy akár a fejbőr.

 

4. Te magad akarod látni a tetoválásodat? 

Vajon azért szeretnél tetoválást, mert egy olyan üzenetet hordoz, amelyet elég a lelkedben tudnod, és mindegy, hogy látod-e, vagy gyönyörködni is szeretnél benne? A hátadat ugye nem láthatod csak úgy akármikor, de például a csuklód egy kompromisszumos hely lehet, mert a csuklód elfedheted egy karkötővel, vagy akár egy órával is.

 

5. Hagyj magadnak elegendő időt az átgondolásra 

Nem érdemes kapkodni, hiszen minden idő, kezdve a tetoválás helyének eldöntésétől, a tetoválóművésszel való véglegesítésen át a megfelelő elhelyezésig. 

Egy új tetoválás mindig izgalmas és csodálatos dolog. Sok örömet kívánunk hozzá!

 

Az alábbi cikk is érdekelhet: 

Mennyi idő alatt gyógyul meg a tetoválásom?

https://www.savedtattoo.com/tattoo-placement-ideas/

A Hold évezredek óta az emberiség egyik legfőbb misztikuma. A mai napig inspirál minket mind spirituálisan, mind művészileg. Már az éjszakai égbolton való puszta megjelenése is elég ahhoz, hogy megérintsen bennünket a világegyetem misztériuma. 

A Hold persze tökéletes inspirációt ad a tetoválásokhoz is, hiszen a különböző fázisainak és színárnyalatainak megvan a maguk jelentése. Ezúttal a félholdat nézzük meg tüzetesebben. Ha új tetováláson gondolkodsz, akkor jó helyen jársz, inspiráló tetoválási ötleteket adunk!

Az egykor csak a legeltökéltebb tetoválásrajongók körében sikert arató arctetoválásoknak az elmúlt években kétségtelenül megugrott a népszerűsége. Korábban ez a hely volt az egyik utolsó, amelyre az emberek tetováltattak. Manapság sokan úgy kérnek arctetoválást, hogy nem is nagyon van más bőrfelületen tetkójuk. Az arctetoválás trendjét napjainkban olyan hírességek népszerűsítik mint például Post Malone, Lil Wayne és Travis Barker.

Következzen egy kis arctetoválás történelem, majd számba vesszük e közelmúltbeli trend előnyeit és lehetséges hátrányait.

Az akvarell tetoválásokat az akvarell festmények inspirálták. A festők által használt készségek közül sokat az akvarell tetoválók is alkalmaznak, mivel a festészetben alkalmazott technikák meglehetősen könnyen átültethetők a bőrre is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az akvarell tetoválás eredetét, technikáit, gyógyulását, és öregedését.

Megpróbáltuk összeszedni az utóápoláshoz tartozó tippeket és miérteket. Ez a cikk több tetováló művésszel egyeztetve született meg, de már az elején kihangsúlyoznám, hogy ez nem szentírás és igen vannak, akik másképpen csinálják vagy javasolják. Ha a tetoválód másképpen javasolja az utóápolást, mindenképpen egyeztess vele, mert a garanciát Ő vállalja.