INGYENES SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

A homokóra tetoválás jelentése és 6 fantasztikus tervezési ötlet

2023.05.29 08:00
Máj 29
A homokóra tetoválás jelentése és 6 fantasztikus tervezési ötlet

Amikor épp azon gondolkodsz, milyen legyen a következő tetkód, valószínű valami olyasmi motívumot keresel, amely fontos a számodra: van háttértörténete, és szimbolikája. Ez így is van jól, hiszen a leendő tetoválásod valószínű örökre a testeden marad, ezért lényeges, hogy a lehető legegyedibb legyen. Persze az sem baj, ha csak az érdekel, hogy egy menő dizájnt viselj magadon, és nem kutatod a jelentését. Akármelyik csoportba is tartozol, a homokóra tetoválás számodra is érdekes lehet. Vágjunk is bele!

A homokóra tetoválás szimbolikája: Mit jelent egy homokóra tetoválás?

 

Homokóra történelem 

Azt, hogy a homokóra egy ősi időmérő eszköz, mind tudjuk. Míg az eredetét sűrű homály fedi, az már ismert, hogy az első homokórákat Babilonban és Egyiptomban készítették, még az időszámításunk előtti 16. században. Valószínűleg innen kezdte meg hódító útját Európába és Angliába. 

A homokóra kialakítása az emberi intelligencia méltó bizonyítéka. Az eszköz két üveggömbből áll, amelyet egy vékony folyosó köt össze, és ezeken át áramlik a homok az üveggömbök között. A homok áramlásának sebessége felölel egy bizonyos időintervallumot, például 5 percet. Érdekes, de a történelem során a legtöbb homokór valamilyen égetett anyagot használtak homok helyett, például porított tojáshéjat, vagy márványt. 

A homokóra az ember által alkotott egyik legfontosabb tárgy. Nélküle sok történelmi jelentőségű esemény talán meg sem történt volna. Magellánnak például szüksége volt jó néhány homokórára a hajóján lévő navigációs eszközök sorában ahhoz, hogy 1519-ben átkelhessen a Csendes-óceánon.

 

A homokóra jelentése és szimbolizmusa 

Ugyan a homokórát ma már nem használják időmérésre, menő kiegészítője az otthonunknak, és emlékeztet bennünket a régi időkre. Az idő múlásának ábrázolása mindig is lenyűgözött minket, és a homokóra tökéletes metaforája az emberi létezés mulandóságának: az idő egyszer mindenki számára elfogy.

A homokóra szimmetrikus motívuma rendszeresen megjelenik az irodalom és a művészet különböző ágaiban, illetve egyes csoportok és nemzetiségek kultúrájában (például az indiánok művészetében). Rendszerint olyan más szimbólumokkal ábrázolják, amelyek szintén a múló időt jelképezik. Ilyen például a koponya, vagy a virág. 

Homokóra tetoválás dizájn ötletek 

A homokóra ábrája remek alapanyag a tetoválás tervezésekor, hiszen akár önálló motívumként, akár egy képbe beépítve is megállja a helyét. Most megmutatjuk neked néhány kedvenc homokóra tetoválásunkat. Inspirálódj belőlük bátran!

 

1. Királyi stílusjegyekkel díszített homokóra tetoválás 

Klasszikus homokóra motívum a királyi fényűzés minden elemével azoknak, akik imádják a kifinomult stílust. Ezeken a tetkókon minden egyes vonalnak jelentősége van, az íveken finoman visszatükröződik a fény, az árnyékok részletesek, és mindez együttvéve egyszerűen tökéletessé teszi ezt a királyi tetoválást. 

 

2. Horoszkópos homokóra tetoválás 

Az állatövi szimbolika stílusjegyei, és a homokóra ábrázolás remekül passzolnak egymáshoz. Kreatív tetoválási ötlet szerteágazó jelentéssel, és még jól is néz ki! 

 

3. Koponya és homokóra tetoválás 

Amikor a homokóra képi világáról van szó, képtelenség nem megemlíteni a múló idő fogalmát, és természetesen ennek a halál is része. A történelem során a művészek sokszor párosították a homokóra ábrázolást egy emberi vagy állati koponya képével. 

A pesszimizmus helyett ez inkább az élet reális felfogása, egy új, filozófiai perspektíva. Mindenképp gondolkodj el rajta. 

4. Törött homokóra tetoválás

A homokórán belül a halandóság és az idő múlékonyságának képzetét a benne lévő homok jelképezi. Ha a homokóra eltörik, sajnos többé nem tud időmérő eszközként működni, azaz a halandóság és az idő múlásának egész gondolata megkérdőjeleződik. A törött homokóra szimbolizálhat személyes tragédiát vagy egy szerettünk halálát is. Akárhogyan is, a törött homokóra képi világa intenzív és egyedi.

 

5. Szürreális homokóra tetoválás 

Engedd szabadjára a fantáziád, és álmodj meg olyan egyedi, szürreális műalkotást a testeden, amely biztosan nincs senki másnak. A szürrealizmus az egyik legegyedibb művészeti koncepció, szóval miért ne próbálnád ki. Így tuti, hogy a tetkód nem jön szembe majd veled az utcán. 

6. Egyszerű homokóra tetoválás 

Ha a fenti ötleteket túl vadnak találod, neked egy egyszerű homokóra dizájnt javasolunk. A homokóra megjelenítéséhez tökéletesen elég az egyszerű vonalvezetés, egy kissé vagányabb árnyékolással párosítva. 

 

 

Reméljük, inspiráltunk téged arra, hogy egy menő és egyedi homokóra dizájnt találj a tetoválásodhoz. A homokóra tetkó azt jelenti, hogy tisztában vagy az idő mulandóságával, de úgy döntesz, hogy ennek ellenére a lehető legjobb életedet éled. Bár komor üzenetnek tűnik, mégis hatalmas erő lakozik benne. 

 

Ezt is olvasd el: 

Az ember legjobb barátja egy tetováláson - Kutyás motívumok 

Minden, amit az UV tetoválásról tudni kell 

Stílus útmutató: Akvarell tetoválás

9 egyedi tetoválási ötlet nőknek

A Hold évezredek óta az emberiség egyik legfőbb misztikuma. A mai napig inspirál minket mind spirituálisan, mind művészileg. Már az éjszakai égbolton való puszta megjelenése is elég ahhoz, hogy megérintsen bennünket a világegyetem misztériuma. 

A Hold persze tökéletes inspirációt ad a tetoválásokhoz is, hiszen a különböző fázisainak és színárnyalatainak megvan a maguk jelentése. Ezúttal a félholdat nézzük meg tüzetesebben. Ha új tetováláson gondolkodsz, akkor jó helyen jársz, inspiráló tetoválási ötleteket adunk!

Az ultraibolya tetoválások gyakorlatilag teljesen láthatatlanok. Sokan azt feltételezik, hogy ez a tetoválási stílus folyamatosan látszik, de a valóságban csak UV- fénynél világítanak. Akkor viszont állati jól néznek ki. Nézzük, miért választják oly sokan ezt a fajta tetoválást!

Az akvarell tetoválásokat az akvarell festmények inspirálták. A festők által használt készségek közül sokat az akvarell tetoválók is alkalmaznak, mivel a festészetben alkalmazott technikák meglehetősen könnyen átültethetők a bőrre is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az akvarell tetoválás eredetét, technikáit, gyógyulását, és öregedését.

A hegek tartós emlékeztetői egy balesetnek, vagy egy egészségügyi műtétnek. A hegre kerülő tetoválás a régi sebek nyomait gyönyörű műalkotásokká változtatja.