INGYENS SZÁLLÍTÁS GLS-SEL 38.990 Ft FELETT! | VÁLOGASS TÖBB, MINT 800 FÉLE TERMÉK KÖZÜL!

Mandala tetoválás - egy nagyszerű spirituális szimbólum

Betty
2023.10.02 10:00
Okt 02
Mandala tetoválás - egy nagyszerű spirituális szimbólum

Maga a mandala kifejezés szankszrit eredetű (klasszikus indiai nyelv), és kört, körszeletet, vagy korongot jelent, de vannak olyan vélemények is, mely szerint elmét (manas).  Akárhogyan is, a mandala szó hallatán mindannyian a művészetre asszociálunk.

Innen ered a mandalatetkó 

A mandalák egy igazán hosszú utat tettek meg a nyugati kultúrában való meggyökereződésükig: az ősi Indiából indultak, majd elérték a keleti kultúrát, végül pedig Carl Gustav Jung svájci pszichiáternek hála immár nyugaton is népszerűvé váltak. 

A mandalának eleinte a hinduizmusban és a buddhizmusban volt a legnagyobb szerepe, de mára már a rajongói igen széles érdeklődési körrel rendelkeznek. A buddhisták számára a mandala része a vallási rituáléjuknak, a hinduizmusban pedig inkább meditációs segédeszköz.

 

A mandalatetoválás jelentése 

Az univerzális egészet ábrázoló, kör alakban geometriai formájú (kör és a négyzet) spirituális jelentésű minták kerülnek. A kör egy véget nem érő alakzat, a harmóniát, az egyensúlyt és a teljességet jelképezi. Ugyanúgy nincsen vége, mint a végtelennek. 

Mandala és pillangó nagy egyetértésben

https://hu.pinterest.com/pin/102105116530972010/ 

A geometriai minták a tetoválások esetében többnyire virágokkal, vagy egyéb motívumokkal díszítettek, és részleteiben, akárcsak egy labirintusban, szinte el lehet veszni. A hagyományos verzióban az alakzatok a körön belül helyezkednek el, de nem ritka az sem, hogy kilógnak abból.

 

Elegáns mandalatetkó vállra

https://hu.pinterest.com/pin/81205599522915316/

 

Szépen mutat a háton ez a mandalaegyüttes

https://hu.pinterest.com/pin/827325394043853902/

 

A mandala egyúttal a belső világunkat (érzéseinket és lelkiállapotunkat) is jelképezi, amit a különböző színek alkalmazásával tudunk szemléltetni.

Valljuk be, a mandalatetoválások színesedése megnövelte a népszerűségüket, hiszen a fekete vonalak, és a hagyományos geometrikus stílus nem mindenkinek elég érdekes.

 

Akvarell típusú mandala tetoválás

https://evanyuink.tumblr.com/post/103726742906

https://hu.pinterest.com/pin/70437487876563/

A mai modern felfogású tetoválók igyekeznek újragondolni a hagyományos mandaladizájnokat, és merik használni az erős színeket és a merész kontúrokat.

https://hu.pinterest.com/pin/34340015887604140/

https://hu.pinterest.com/pin/192317846569657665/

 

Neked való a mandalatetoválás?

1. Igen, ha mély spirituális meggyőződéssel rendelkezel, és hiszel abban, hogy a kör alakú minta összeköt téged az univerzummal és a végtelennel.

2. Akkor is vonzó lehet a számodra, ha rendszeresen jógázol, vagy meditálsz.

3. Persze bevállalhatsz egy mandalatetkót úgy is, ha egyszerűen csak tetszik neked ez a gyönyörű minta, és elragadónak taláálod a formáit és a színeit.

 

Néhány érdekesség a mandalatetoválásokról 

Ezek a típusú minták csak ritkán kis méretűek, hiszen a miniatűrnyi tetkó megnehezítené a tervezést, és a kivitelezést is. Nagyon kis méretben egyszerűen torzul a minta, valahogyan nem az igazi. Ezért kerül a mandala a mellkasra, a hasra, a combra, vagy a hátra, ahol van módja kellőképpen kibontakozni.

Hová kerüljön a (mandala)tetoválásom? 

 

Egy soha véget nem érő történet

https://hu.pinterest.com/pin/13862711327531067/

 

Attól függően, hogy a mandala milyen színű, az alábbi jelentéseket közvetíti: 

Fekete: a fekete mandala viselője a valóság talaján áll, és a tetkó mély gondolatiságot hordoz magában 

Kék: meditáció és béke 

Lila: egyértelműen a spiritualitás színe 

Rózsaszín: a szeretet és az intuíció színe 

Piros: energiát, erőt és szenvedélyt hordoz magában 

Narancssárga:  kreativitás, megújulás és  öntudatra ébredés egy színben 

Zöld: a természet, a gondoskodás, a gyógyítás és a pszichikai képességek színe 

Sárga: a boldogság, az öröm és a bölcsesség közvetítője

Tetoválófesték színek bőrszínre és bőrtónusra szabva

Akármilyen színű mandalatetkód is lesz, csak úgy varázsolhatod tartóssá, ha gondoskodsz a tetoválás utóápolásról.

Gratulálunk, egy nagy döntést hoztál, és mostantól az életed hátralevő részében egy csodálatos remekmű lesz a testeden. De néhány dolgot tudnod kell a tetoválás utáni bőrápolásról. Mint minden friss seb esetén, itt is fontos, hogy gondoskodj a megfelelő gyógyulásáról, és megelőzd a fertőzésveszélyt.

Mivel a bőrünk testünk legterjedelmesebb része, ez a pajzsunk a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben. Ezért tennünk is kell azért, hogy egészséges legyen. Ez a cikk minden fontos tudnivalót összefoglal neked a bőrápolásról, és a tetoválás megfelelő regenerálódásáról.

A Hold évezredek óta az emberiség egyik legfőbb misztikuma. A mai napig inspirál minket mind spirituálisan, mind művészileg. Már az éjszakai égbolton való puszta megjelenése is elég ahhoz, hogy megérintsen bennünket a világegyetem misztériuma. 

A Hold persze tökéletes inspirációt ad a tetoválásokhoz is, hiszen a különböző fázisainak és színárnyalatainak megvan a maguk jelentése. Ezúttal a félholdat nézzük meg tüzetesebben. Ha új tetováláson gondolkodsz, akkor jó helyen jársz, inspiráló tetoválási ötleteket adunk!

Amikor épp azon gondolkodsz, milyen legyen a következő tetkód, valószínű valami olyasmi motívumot keresel, amely fontos a számodra: van háttértörténete, és szimbolikája. Ez így is van jól, hiszen a leendő tetoválásod valószínű örökre a testeden marad, ezért lényeges, hogy a lehető legegyedibb legyen. Persze az sem baj, ha csak az érdekel, hogy egy menő dizájnt viselj magadon, és nem kutatod a jelentését. Akármelyik csoportba is tartozol, a homokóra tetoválás számodra is érdekes lehet. Vágjunk is bele!

Legyünk őszinték: a tökéletes tetoválás kiválasztása elég bonyolult dolog. Figyelembe kell venni azt, hogy a tetoválás egy életen át velünk marad, feltéve, hacsak nem távolíttatjuk el egy idő után. Ahogyan pedig közeleg a tetoválás időpontja, egyre nagyobb rajtunk a nyomás, hogy megtaláljuk a tökéletes formát.

Ezért azt javasoljuk neked, hogy keress tetoválásmintákat, hogy mélyebb értelmet, rokonítható szálakat kapcsolhass a történetedhez. Ilyen tetoválás ötlet például a királylepke. A királylepkét a pillangók királyának tekintik. Különösen gyönyörű, törékeny lény, megannyi szimbolikával karöltve, amelyek spirituális üzenetet is hordoznak magukban.

Ha ötleteket gyűjtesz az új tetoválásodhoz, olvass tovább. Vegyünk át minden szimbolikát, üzenetet, illetve néhány forma ötletet, és javaslatot. Kezdjük is el!